Гострий соус

8

Пекуча суміш перців чилі і часнику, з кедровими горішками і солодким перцем, утворюють неймовірно зухвалий смак. Любителям гострих страв присвячується.

Продукти
  • Перець чилі середньої гостроти, сушений — 2 шт.
  • Перець халапеньйо консервований — 1-2 ч. л.
  • Часник (дрібно рубаний) — 2 зубки
  • Перець болгарський червоний — 1 шт.
  • Горішки кедрові — 0,5 склянки
  • Сік 0,5 лимона
  • Олія оливкова — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком
Приготування

Як робити: Гострий соус? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку з функцією «гриль» для попереднього розігріву. Сушений перець чилі покласти в миску, залити гарячою водою, залишити на 30 хвилин.

2. Болгарський перець покласти на деко, помістити в духовку, готувати, періодично перевертаючи, 15 хвилин, до обвуглювання. Перекласти перець в пластиковий пакет, щільно закрити, залишити при кімнатній температурі до повного охолодження.

3. Перець чилі осушити, відібрати 1 ст. ложку води, в якій він вымачивался, а решту видалити. Болгарський перець очистити від насіння і плівки.

4. У чаші кухонного процесора змішати перець чилі, зарезервовану воду, болгарський перець халапеньйо, горішки, 1 ст. ложку соку лайма і часник, подрібнити до пастоподібного стану. При включеному двигуні, через отвір поступово ввести оливкова олія. Якщо соус здасться вам занадто густим, можна додати ще трохи соку лайма. Посолити і поперчити гострий соус за смаком.

Вгору