Жовто-червоний гаспачо і брускетта з салатом

12

Хочете в Іспанію? Можна спробувати її на смак. Сьогодні ми будемо готувати гаспачо - в Іспанії його не уникнути. Але у нас це блюдо буде незвичайним, такого гаспачо, я думаю, ви ще не куштували і навіть не бачили. Не обіцяю кориду, але буде цікаво.

Продукти
  • Для червоного гаспачо:
  • Помідор червоний - 1-2 шт.
  • Перець червоний солодкий - 160 г
  • Огірок - 100 г
  • Цибуля шалот - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Хліб - 30 г
  • Олія оливкова - 3 ч.л.
  • Бальзамік - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • або соус табаско - 1-2 краплі
  • Для жовтого гаспачо:
  • Помідор жовтий - 1-2 шт.
  • Перець жовтий - 160 г
  • Огірок - 100 г
  • Цибуля шалот - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Хліб - 30 г
  • Олія оливкова - 3 ч.л.
  • Бальзамік - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • або соус табаско - 1-2 краплі
  • Для салату:
  • Помідор - 1 шт.
  • Огірок - 100 г
  • Перець жовтий - 160 г
  • Цибуля червоний - 0,5 шт
  • Зелень петрушка - 50 г
  • Олія оливкова - 3 ч.л.
  • Бальзамік - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Для брускетта:
  • цільнозерновий Хліб - 2 скибочки
  • Масло вершкове - 50 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати гаспачо і брускетту з салатом:

Для початку беремо червоний помідор, розрізаємо на чотири частини і маленьким ножичком зрізаємо з нього шкірку.

Шаг №2

Видаляємо серединку з насінням. Отримуємо м'ясисті скибочки.

Шаг №3

Червоний перець очищаємо, ріжемо навпіл - зараз нам потрібна половинка. Її довільно ріжемо подрібніше.

Шаг №4

Огірок очищаємо від шкірки, розрізаємо вздовж на чотири частини і вирізаємо все насіння. Тут нам теж потрібна половинка.

Шаг №5

У чашу блендера відправляємо помідори, порубані половинки червоного перцю і огірка і цибулю-шалот.

Шаг №6

Додаємо трохи оливкової олії і запускаємо механізм блендера.

Шаг №7

Перемололи? Але ще не все. Туди ж, у чашу - трохи хліба, перець, бальзамічний оцет, щіпку солі. І знову мелемо. Недовго, трохи.

Шаг №8

Проціджуємо «коктейль» через велике сито. І насолоджуємося іспанськими ароматами! Процедили - і нехай гаспаччо охолоджується.

Шаг №9

Як кажуть, повторення - мати навчання. Беремо жовті помідори і жовтий перець, половинку огірка. Очищаємо, нарізаємо, закладаємо в блендер.

Шаг №10

Так само, як і для червоного гаспачо, додаємо хліб, приправи. Збиваємо. Проціджуємо. Ставимо гаспаччо охолоджуватися.

Шаг №11

Приступаємо до приправі до гаспачо. Беремо жовтий перець, чистимо - нам потрібно половинка.

Шаг №12

Помідор і половину огірка готуємо вже звичним способом - видаляємо шкірку і все насіння.

Шаг №13

Беремо трохи червоного цибулі (у нас його називають ялтинським, а в Європі - іспанською). Дрібно кришимо всі овочі, поспішаємо - ці запахи нікому не дадуть спокою.

Шаг №14

Рубаємо петрушку.

Шаг №15

Намазуємо хліб тонким шаром вершкового масла.

Шаг №16

Розігріваємо сковороду. Кладемо хліб на розігріту сковороду маслом вниз.

Шаг №17

Поки смажиться хліб, заправляємо салат - трохи солі, перець, бальзамічний оцет, оливкова олія.

Шаг №18

Починаємо сервірувати. У високу склянку наливаємо червоний гаспачо - півсклянки, на нього зверху - жовтий гаспачо.

Шаг №19

На підсмажений хліб викладаємо овочевий салатик, прикрашаємо листочками петрушки і зеленого базиліка, хай просочиться.
Страву можна прикрасити візерунком з бальзамічного оцту на тарілці.

Шаг №20

Всі! Наш іспанський вечеря готова. Смачно, просто і красиво.

Вгору