Печеня в горщиках

11 4 40 хв. 80 хв.

Це чудове блюдо - печеня в горщиках - дуже просто готується, при цьому дуже смачно, а виглядає справжнім кулінарним шедевром! Печеня в горщиках, приготоване порційно, не соромно подати самому вимогливому гостя. М'ясо, запечене в горщику виходить особливо м'яким і ніжним, картопля просочується м'ясним соком, горщик зберігає максимум аромату, і, варто відкрити кришку, дратівливі запахи пробуджують апетит. Вирішили спробувати? Тоді перейдемо до того, як приготувати печеня в горщиках.

Продукти
  • Свинина нежирна - 250-300 г
  • Вода - 1,5 л
  • Картопля - 1 кг
  • Морква - 1-2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Томатна паста - 2 ст. ложки, Масло рослинне - 5-6 ст. ложок
  • Огірки солоні - 2 шт.
  • Бульйонний кубик з м'ясним смаком - 2-3 шт.
  • Сіль - 0,5-1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування печені в горщиках.

Шаг №2

Як приготувати печеня в горщиках:

М'ясо промити, нарізати маленькими шматочками, посолити, поперчити.

Шаг №3

На сковороді розігріти 3 ст. ложки рослинної олії. М'ясо, помішуючи, злегка обсмажити на добре розігрітому маслі (5 хвилин на сильному вогні).

Шаг №4

Цибулю нарізати маленькими кубиками.

Шаг №5

Морква очистити, вимити і натерти на крупній тертці.

Шаг №6

Огірки очистити від шкіри і насіння, нарізати дрібними кубиками. Злегка віджати.

Шаг №7

На сковороді розігріти 2 ст. ложки рослинної олії. Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору (5 хвилин на середньому вогні). Додати томатну пасту.

Шаг №8

Додати і протушкувати разом з цибулею і томат-пастою моркву, натерту на крупній тертці (ще 5 хвилин).

Шаг №9

В кінці гасіння додати очищені від шкіри і насіння, нарізані дрібними кубиками і віджаті солоні огірки. Перемішати і вимкнути вогонь.

Шаг №10

Картоплю очистити, помити, нарізати часточками.

Шаг №11

Горщики сполоснути.
М'ясо викласти у підготовлені горщики.

Шаг №12

Викласти засмажку в горщики на м'ясо.

Шаг №13

Розкласти по горщикам картоплю.

Шаг №14

Кріп нарізати.

Шаг №15

Розвести бульйонні кубики в теплій кип'яченій воді.

Включити духовку для розігріву.

Шаг №16

Залити вміст горщиків цим бульйоном, долити водою до верху, зверху посипати рубаною зеленню, покласти в кожний по шматочку лаврового листа.

Шаг №17

Закрити кришкою або фольгою і тушкувати печеня в горщиках на середньому вогні в духовці 40-50 хв.

Шаг №18

Подати печеня в горщиках гарячим.

Вгору