Печеня з куркою

9 4 30 хв. 60 хв.

Традиційний рецепт домашнього жаркого з курки з картоплею. Це просте, але дуже смачне і ситне блюдо незамінне в арсеналі кожної господині, адже приготувати печеня з курки в казані нескладно, а нагодувати їм можна всю сім'ю.

Продукти
  • Курячі стегенця — 1 кг
  • або курка (близько 1 кг) — 1 шт.
  • Цибуля — 3-4 шт.
  • Масло рослинне — 100 г, Томат-паста — 1 ст. ложка
  • або помідори — 3-4 шт.
  • Картопля — 500 г
  • Сіль — 1 ст. ложка (за смаком
  • Перець — 0,25 ч. ложки (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для жаркого з курки перед вами.

Шаг №2

Як приготувати печеня з куркою:

Оброблену тушку курки або стегенця розрізати на порційні шматки, посипати дрібною сіллю.

Шаг №3

Цибуля очистити, вимити, нарізати кубиками або півкільцями.

Шаг №4

Розжарити в каструлі з товстим дном або казані рослинне масло.

Шаг №5

Викласти в підготовлену курку і цибулю в олії. Обсмажити у ньому цибулю і шматочки курки, періодично помішуючи, на середньому вогні (7-10 хвилин).

Закип'ятити чайник.

Шаг №6

Додати томатну пасту. Можна використовувати нарізані свіжі помідори. (Помідори для цього вимити, нарізати кубиками або тонкими скибочками).

Шаг №7

Курку з томатом злегка підсмажити, помішуючи (2-3 хвилини).

Шаг №8

Після цього залити курку водою (окропом) і тушкувати на слабкому вогні під кришкою (близько 15 хвилин).

Шаг №9

Тим часом очистити картоплю очистити, вимити й нарізати кружечками товщиною 1 див.

Шаг №10

Додати в казан картоплю.

Шаг №11

Закрити кришкою і довести печеня з курки до повної готовності на невеликому вогні (близько 20-25 хвилин). Печеня з куркою готово.

Шаг №12

Перед подачею на стіл розкласти печеня з куркою та картоплею в тарілки, зверху посипати рубаною зеленню і чорним меленим перцем.
Приємного апетиту!

Вгору