Печеня з курки з грибами в горщику

13 2

Печеня з куркою, грибами, овочами. Готується печеня в горщику з кришкою з пампушки.

Продукти
  • Курячий окорочок - 1 шт.
  • Картопля - 200 г
  • Морква - 50 г
  • Цибуля - 50 г
  • Перець болгарський - 50 г
  • Суміш овочева з/м - 100 г
  • Гриби білі сухі - 50 г
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Коріандр мелений - 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Для пампушок:
  • Борошно - 250 г
  • Молоко - 100 г
  • Масло вершкове - 20 г
  • Дріжджі сухі - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
Приготування

Як робити: Печеня з курки з грибами в горщику? Дуже просто читайте далі...

1. На дно горщика укладаємо дрібно рубаний цибулю, моркву кубиками, і перець.

2. Далі кладемо суміш свіжоморожених овочів. У моєму випадку це були стручкова квасоля, горошок зелений, морква, цвітна капуста.

3. Гриби я замочив на ніч, далі отварил їх в цій же воді. В кінці посолив, процідив від піску. Витяг з грибного бульйону гриби, нарізав їх довільно і поклав в горщики.

4. Картоплю я вирішив нарізати соломкою.

5. Далі укладаємо шматочки стегенця.

6. Сметану змішуємо з медом (щоб прибрати її кислинку і наблизити до вершків за смаком, додаємо свіжомелені перець і коріандр. Укладаємо цю масу в горщики. Зверху кладемо по одному лавровому листу, трохи солимо і перчимо.

7. Заливаємо грибним бульйоном. Всього бульйону у мене було 0,5 літра.

8. Для пампушок (пропорції я вказав «на око») змішуємо всі інгредієнти, поділяємо на дві частини, накриваємо рушником і даємо підійти протягом 40 хвилин.

8. Горщики ставимо в неразогретую духовку і запікаємо спекотне 1,5 години при 180 градусах.

9. Потім одягаємо на горщики наші пампушки і готуємо до рум'янцю тесту. В кінці змащуємо пампушки олією з часником і кропом.

Приємного апетиту!

Покрокове приготування
1 Печеня з курки з грибами в горщику, шаг 1

Приємного апетиту!

Вгору