Печеня з індички в горщиках

Ну що тут можна ще сказати, коли аромат і смак говорять самі за себе. Чудове спекотне.

Продукти
  • Стегно індички 750 г
  • Картопля - 800 г
  • Морква - 1 шт. (200 г)
  • Помідори-черрі - 10 шт.
  • Цибуля-порей - 100 г
  • Часник - 5 зубчиків
  • Чорнослив - 10 шт.
  • Масло вершкове (маргарин, олія) - 2 ст. ложки
  • Бульйон - 5 половников
  • Лавровий лист - 5 шт
  • Зелень петрушки - 5 гілочок
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
Покрокове приготування
1 Печеня з індички в горщиках, шаг 1

У мене 1 стегно індички з кісточкою. Кісточку вирізаю і з неї готую трохи бульйону.
М'ясо порізати середніми шматочками.

:)
2 Печеня з індички в горщиках, шаг 2

На розігрітому жирі обсмажити шматочки індички до рум'яності. Посолити і поперчити.
Вийняти м'ясо на тарілку.

3 Печеня з індички в горщиках, шаг 3

На тому ж жирі обсмажити моркву, порізану дрібними кубиками.
Лук-порей порізати кільцями.

4 Печеня з індички в горщиках, шаг 4

Картоплю порізати великими шматочками.
чорнослив Помити і розрізати навпіл.

5 Печеня з індички в горщиках, шаг 5

У мене 5 горщиків по 750 мл. На дно кожного горщика кладемо лавровий лист. Потім рівномірно розкладаємо обсмажене м'ясо. Зверху м'яса порівну розкласти картоплю, обсмажену моркву, чорнослив, цибулю-порей і половинки помідорів-чері. Бульйон посолити і по половинку влити в кожен горщик. Накрити горщики кришками.
Поставити горщики в холодну духовку і нагріти її до 180 градусів. Гасити спекотне 1 годину 20-30 хвилин.

6 Печеня з індички в горщиках, шаг 6

Готову печеню посипати зеленню петрушки. Подавати печеню гарячим.

7 Печеня з індички в горщиках, шаг 7

Приємного апетиту!

Вгору