Смажені пиріжки з картоплею

15 6

Дріжджові пиріжки з картоплею і цибулею смажать у фритюрі.

Продукти
  • Для тіста:
  • Масло вершкове — 50 г
  • Молоко — 200 г
  • ціле Яйце — 1 шт.
  • Яєчний жовток — 1 шт.
  • Дріжджі сухі активні — 5 г
  • Борошно — 400 г
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 0,5 ч. л.
  • Вода — 45 г
  • Масло рослинне для смаження
  • *
  • Для начинки:
  • Картопля пухкий — 500 г
  • Олія рослинна — 45-60 г
  • ріпчаста Цибуля (рубаний) — 2 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Смажені пиріжки з картоплею? Дуже просто читайте далі...

Як зробити смажені пиріжки з картоплею:

1. Спочатку приготувати начинку. Картоплю почистити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім осушити картоплю і подрібнити в пюре. Перекласти в миску (фото 1).

2. У великій сковороді розігріти 45-60 г рослинної олії, висипати цибулю, смажити, помішуючи, близько 5 хвилин, до злегка м'якого стану. Перекласти цибулю в картопляне пюре, посолити, поперчити, добре перемішати. Відставити в сторону.

3. Приготувати тісто. Вершкове масло розігріти в сотейнику. Додати молоко, розігріти до 45 градусів. Зняти з плити.

4. В окремій мисці змішати молоко з сіллю і цукром, злегка збити. Додати молочну суміш.

5. Борошно змішати з дріжджами і поступово ввести в молочну суміш. Замісити однорідне тісто, покласти в злегка промаслений миску, накрити і покласти в тепле місце на 30-50 хвилин, до збільшення обсягу в два рази.

6. Велике деко змастити олією. Тісто викласти на присипану борошном поверхню, злегка обім'яти (фото 2). Розділити тісто на 24 однакові частини, сформувати з них кульки, залишити при кімнатній температурі на 5-10 хвилин. Потім кожен кульку розплющити в коло діаметром 10 див.

7. На кожне коло викласти по 1,5 ст. ложки начинки, підняти краї і защипнути пальцями (фото 3). Сформувати всі пиріжки, викласти на присипану борошном дощечку.

8. Глибоку сковороду або казанок наповнити наполовину маслом, розігріти до 180 градусів. Викласти кілька пиріжків у розігріту олію, смажити до золотистого кольору з усіх сторін, близько 5 хвилин. Перекласти смажені пиріжки з картоплею на паперовий рушник. Посмажити таким чином всі пиріжки. Подавати смажені пиріжки з картоплею відразу ж.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Шаг №3

Фото 3.

Вгору