Смажені пельмені

9 8 60 хв. 90 хв.

Як прийнято вважати, пельмені придумали в Китаї. Не знаю, чи там придумали смажити пельмені, але пельмені смажені по-китайськи – це дуже смачно! Спробуйте цей рецепт смажених пельменів, і старе блюдо заграє новими фарбами.

Продукти
  • Борошно — 500 г
  • Вода — 200-250 мл
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Фарш (свинина, яловичина або баранина) — 500 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Імбир мелений — 0,25 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. ложки
  • Глютамат натрію (за бажанням) — 0,25 ч. ложки
  • Олія рослинна — 5-6 ст. ложок
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування смажених пельменів.

Шаг №2

Як смажити пельмені:

Борошно просіяти, додати сіль і воду.

Шаг №3

Замісити тісто на теплій воді (200 г води на 500 г борошна). Накрити його рушником і відкласти.

Шаг №4

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Шаг №5

Приготувати начинку з меленого м'яса, дрібно нарізаної цибулі і спецій.

Шаг №6

Тісто нарізати порціями (розміром з невеликий горіх).

Шаг №7

Розкачати кружечки товщиною 0,2-0,3 див. На кожен викласти 0,5 ст. ложки начинки.

Шаг №8

Зліпити пельмені як зазвичай або по-китайськи (у вигляді пиріжків). Шов заліпити не повністю, а залишити отвір, щоб пельмені добре просмажаться.

Шаг №9

Нагріти сковороду з плоским дном, злегка змастити олією, викласти пельмені швом догори. Залити водою і закрити кришкою.

Шаг №10

Як тільки вода википить, залити водою знову і знову дочекатися, щоб вона випарувалася.

На варіння пельменів піде приблизно 10 хвилин.

Шаг №11

Потім влити трохи олії, закрити кришкою і смажити 3-5 хвилин на слабкому вогні. Стежити за тим, щоб пельмені не підгоріли. Час від часу перевертати пельмені, якщо ви хочете, щоб вони обжарились з усіх боків.

Шаг №12

Пельмені смажені готові. Подавати до столу смажені пельмені тільки в гарячому вигляді.

Вгору