Смажені морські гребінці з пряним соусом

11 4

Морські гребінці обсмажуються в кунжуті і подаються з соусом теріякі. На гарнір — локшина з зеленим цибулею.

Продукти
  • Морські гребінці — 12 шт
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. л.
  • Кунжут — 3,5 ч. л.
  • Олія оливкова — 1 ст. л.
  • Маринад теріякі (teriyaki marinade) — 5 ст. л.
  • Мірін (рисове вино) — 1,5 ст. л.
  • Вода — 1,5 ст. л.
  • Цибуля зелена для сервірування
  • *
  • Для гарніру:
  • Локшина соба — 90 г
  • Масло кунжутне, темне — 1 ч. л.
  • Лук зелений (дрібно нарізаний) — 0,5 склянки
  • Часник (подрібнений) — 2 зубки
  • Соус соєвий — 1 ст. л.
Приготування

Як робити: Смажені морські гребінці з пряним соусом? Дуже просто читайте далі...

1. Локшину відварити у воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Осушити.

2. Велику сковороду розігріти на середньо-сильному вогні. Налити кунжутне масло, викласти зелену цибулю, готувати, помішуючи, кілька хвилин. Потім додати в сковороду часник, готувати секунд 30. Викласти в сковороду варену локшину, додати соєвий соус, перемішати. Накрити сковороду кришкою, щоб зберегти гарнір теплим.

3. Морські гребінці помити і просушити на паперовому рушнику. Посипати гребінці з усіх сторін сіллю і перцем. Присипати кунжутом.

4. У великій сковороді розігріти 1,5 ч. ложки оливкової олії, викласти половину гребінців, смажити приблизно 3 хвилини з кожного боку. Перекласти гребінці на тарілку, накрити. На маслі обсмажити другу порцію гребінців. Також перекласти гребінці на тарілку.

5. У невеликій мисці змішати маринад теріякі, мірін і 1,5 ст. ложки води. Вилити цю суміш в сковороду, готувати близько 1 хвилини. Полити цим соусом гребінці, і посипати цибулею.

6. Подавати гребінці з локшиною.

Вгору