Смажені морські гребінці з огірковим салатом

13

Морські гребінці готуються за рецептом тайської кухні і подаються з незвичайним, але дуже простим у приготуванні огірковим салатом.

Продукти
  • Морські гребінці великі — 8 шт.
  • Аніс — 4 зірочки
  • Олія рослинна — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець білий мелений — за смаком
  • Кунжут — 1 ч. л.
  • Для салату:
  • Огірок (чищений) — 0,5 шт
  • Сіль — за смаком
  • Імбирний корінь — 5 см
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Оцет рисовий — 3 ст. л.
  • Сироп від маринованого імбиру — 2 ч. л.
  • Для прикраси:
  • Кінза свіжа
  • Аніс
Приготування

Як робити: Смажені морські гребінці з огірковим салатом? Дуже просто читайте далі...

1. Половинку огірка розрізати уздовж навпіл, чайною ложкою видалити насіння.

2. Порізати огірок шматочками 2,5 см, покласти в друшляк, посипати сіллю і розмістити над мискою, залишити на 30 хвилин.

3. Морські гребінці порізати вздовж на 2-3 скибочки, залишаючи ікру цілою.

4. У ступці добре подрібнити анісові зірочки.

5. Морські гребінці скласти в миску, зверху посипати подрібненим анісом і спеціями. Перемішати, накрити миску і помістити в холодильник на 1 годину.

6. Огірок промити від солі під проточною водою, осушити паперовим рушником. Скласти огірки в миску.

7. Імбир порізати тонкою соломкою, додати до огірка разом з цукром, оцтом і імбирним сиропом, добре перемішати, накрити і покласти в холодильник.

8. У воке або іншій великій сковороді розігріти оливкову олію, викласти різані морські гребінці, смажити, помішуючи, 2-3 хвилини. Смажені морські гребінці перекласти на паперовий рушник, щоб стік жир.

9. Викласти морські гребінці на сервірувальне блюдо, поруч викласти салат. Посипати блюдо кунжутом і прикрасити гілочками кінзи і анісові зірочками.

Вгору