Смажені курячі потрошки з гарніром з молодих кабачків

14 6 40 хв. 60 хв.

Швидко і смачно. Ситно, і в той же час не важко в шлунку.

Продукти
  • Курячі потрошки - 1 кг
  • Олія рослинна - 1 ст.л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Томатний соус - 2 ст.л.
  • Для гарніру:
  • кабачки - 3-4 шт. (завдовжки 15-20 см)
  • Морква - 1 шт. або молоденьких морквин «з пальчик» - 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Приправи - за смаком
  • Масло рослинне - 1 ст.л.
  • Сметана - 2/3 склянки
  • Зелень (по сезону) - невеликий пучок
  • Часник - 2-3 зубчики
Покрокове приготування
1 Смажені курячі потрошки з гарніром з молодих кабачків, шаг 1

Як приготувати курячі потрошки смажені:

Курячі потрошки (у мене в цей раз були тільки шлунки або, як їх в народі називають, «пупки») промити і викласти в сковороду з розігрітою олією.

:)
2 Смажені курячі потрошки з гарніром з молодих кабачків, шаг 2

Посолити, поперчити, додати лавровий лист, налити води, щоб потрошки були нею покриті, і тушкувати під кришкою на малому вогні, поки не випарується вода.

3 Смажені курячі потрошки з гарніром з молодих кабачків, шаг 3

Тим часом займемося приготуванням гарніру: обсмажимо прямо у каструлі цибулю і моркву (шаткуємо все за бажанням).

4 Смажені курячі потрошки з гарніром з молодих кабачків, шаг 4

Кабачки ріжемо брусочками (я для цього використовувала гаджет для різання картоплі) і складаємо каструлю. Зменшуємо вогонь. Солимо, перчимо, перемішуємо, накриваємо кришкою і чекаємо пару хвилин, поки кабачки не почнуть виділяти сік. Після цього вогонь можна зробити сильніше.

5 Смажені курячі потрошки з гарніром з молодих кабачків, шаг 5

Додаємо спеції і сметану, перемішуємо і тушкуємо 10-12 хвилин.

6 Смажені курячі потрошки з гарніром з молодих кабачків, шаг 6

Додаємо подрібнену зелень і часник, пропущений через прес, накриваємо кришкою і вимикаємо.

7 Смажені курячі потрошки з гарніром з молодих кабачків, шаг 7

До цього часу рідина з сковороди у нас випарувалася, потрошки починають шкварчать - саме час додати томатний соус, перемішати і обсмажувати цю вкуснотень ще парочку хвилин. Смажені курячі потрошки готові.

8 Смажені курячі потрошки з гарніром з молодих кабачків, шаг 8

Тепер на тарілку кладемо смажені курячі потрошки з гарніром, прикрашаємо зеленушечкой і кличемо домочадців до столу.
Приємного апетиту! :-) :-)

Вгору