Смажені баклажани з часником

5

Рецепт смажених баклажанів з часником — дуже смачної закуски на зиму. Смажені баклажани перекладають часником із зеленню.

Продукти
  • На 1 банку ємністю 0,4 л:
  • Баклажани — 500 г
  • Часник — 2-3 зубки
  • Зелень петрушки — 5 гілочок
  • Сіль — 1 ст. ложка
  • Олія рослинна — 1 склянка
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування закуски з смажених баклажанів з часником.

Шаг №2

Як приготувати смажені баклажани з часником і зеленню:

Вибрати баклажани однакової стиглості і величини. Вимити, обсушити, відрізати плодоніжку, нарізати скибочками завтовшки 1 див.

Шаг №3

Розігріти 2 ст. ложки рослинної олії, викласти кружальця баклажанів. Обсмажити в розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору (на середньому вогні). Сгачала 3-5 хвилин смажити з одного боку.

Шаг №4

Потім перевернути, долити ще 1 ст. ложку рослинної олії і смажити 3 хвилини з іншого боку.

Шаг №5

Часник очистити і розтовкти.

Шаг №6

Зелень дрібно нарізати. Змішати зелень з часником і сіллю.

Шаг №7

Кожен скибочку баклажана вмочати в суміш і щільно укладати в підготовлені банки.

Шаг №8

Залити заздалегідь прокип'яченим і охолодженим (або просто рафінованим) рослинним маслом (2-2,5 ст. ложки) і закрити пластмасовими кришками. Зберігати в прохолодному місці.

Шаг №9

Смажені баклажани з часником на зиму готові!

Вгору