Смажені баклажани

14 4 30 хв. 60 хв.

На літньому столі завжди чудово виглядають смажені баклажани. Рецептів багато, дуже гарні смажені баклажани з часником.

Продукти
  • Баклажан - 2-3 шт. (500 -600 р.)
  • Сіль - 30г
  • Олія рослинна рафінована - скільки піде
  • Часник - за смаком
  • Оцет - за смаком
  • Борошно - 3-4 ст.л.
  • Для соусу томатного:
  • Олія соняшникова - 0.25 склянки
  • Помідори - 4 шт. (близько 100 г)
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Для часникового соусу:
  • Часник - 3-4 зубчики
  • Рослинна олія -1 ст.л.
  • 0,5 ч.л. Оцет
  • Сіль 0,5 ч.л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Це все, що нам потрібно, щоб приготувати баклажани смажені.

Шаг №2

Як смажити баклажани:
Баклажани вимити, відрізати плодоніжки і очистити (зручно ножем для чищення картоплі).

Шаг №3

Нарізати кружальцями завтовшки 0,5 см, скласти в миску і посолити. Добре перемішати.

Шаг №4

Можна поставити посуд під нахилом на 30 хвилин, щоб отцедилась гіркоту. А можна просто через 30 хвилин злегка баклажани промити в холодній воді і віджати гіркоту.

Шаг №5

Розігріти сковороду , налити масло стільки, щоб покрилося дно сковороди. Гуртки баклажан рекомендую обваляти в борошні. Тоді смажені баклажани збережуть в собі більше соку. Але можна посмажити і без борошна.

Шаг №6

Смажити баклажани на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору. У мене зазвичай йде 1,5-2 хв. на одній стороні, потім стільки ж на інший. Соняшникова масло доливати за необхідності по столовій ложці. Поки баклажани смажені остигають, займемося соусом.

Шаг №7

Подавати смажені баклажани можна з соусом з розтертого часнику (роздавити в часничниці) з оцтом. Я кладу 3-4 зубчики часнику, 1 ст.л. рослинного масла,0.5 ч. ложки оцту, сіль 0,5 ч.л..Все змішати.

Шаг №8

Змастити баклажани смажені часниковим соусом і притрусити зеленню.

Шаг №9

Або можна зробити томатний соус. Томатний соус для смажених баклажанів готується так: натираємо на тертці помідори, додаємо дрібку солі, крупно нарізаний часник.

Шаг №10

Потім розігріваємо на сковороді олію і, часто перемішуючи, смажимо у ньому натерті помідори, до стану однорідної кашки хвилин п'ять.

Шаг №11

З таким соусом смажені баклажани особливо гарні! Подавати охолодженими.

Вгору