Смажене на грилі м'ясо з часниково-цитрусовим соусом

10 6

Яловичина маринується в часниково-цитрусовому маринаді, м'ясо на грилі смажиться і подається з гострим соусом.

Продукти
  • Яловича вирізка — 1 стейк (600 г)
  • Сіль — смак
  • Чорний мелений перець — смак
  • *
  • Для соусу:
  • Часник (чищений і дрібно різаний) — 12 зубков
  • Перець чилі (очищений від насіння і дрібно рубаний) — 2 шт.
  • Насіння куміна (смажені) — 4 ч. л.
  • Сіль — смаку
  • Олія оливкова — 1 склянка
  • Свіжий сік лайма — 1/3 склянки
  • Свіжий апельсиновий сік — 1/3 склянки
  • Оцет червоний винний — 1,5 ст. л.
  • Чорний мелений перець — смак
Приготування

Як робити: Смажене на грилі м'ясо з часниково-цитрусовим соусом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати м'ясо на грилі:

1. Приготувати соус. У ступку скласти часник, перець чилі, насипати кумін і 1 чайну ложку солі, розтерти товкачиком до однорідної пастоподібної маси, (можна проробити цю операцію в кухонному процесорі), відставити бік.

2. У сотейнику розігріти олію, викласти в нього часникову пасту, перемішати, зняти з плити, дати постояти близько 10 секунд, а потім ввести сік цитрусових і оцет, посолити і поперчити.

3. Стейк покласти в миску або в великий пластиковий пакет з застібками, налити в нього 1 склянку холодної соусу, перемішати, застебнути пакет або накрити миску плівкою і поставити в холодильник мінімум на 2, а краще на 24 години, періодично перевертаючи м'ясо. Склянку соусу накрити і поставити в холодильник.

4. Включити гриль для попереднього розігріву до середньо-сильної температури. Дістати стейк з маринаду, обсушити, посипати зі усіх сторін сіллю і перцем, викласти на решітку гриля і смажити м'ясо на грилі 5-7 хвилин з однієї сторони і 3-4 хвилини з іншого боку. Перекласти м'ясо на обробну дошку, дати відпочити близько 5 хвилин, а потім нарізати скибочками і подавати з зарезервованим соусом.

Вгору