Смажена гарбуз з часником

8

З гарбуза можна приготувати не тільки звичну кашу або начинку для пирога, але і таке пікантне блюдо, як смажена гарбуз з часником і зеленню. До достоїнств рецепта гарбуза з часником відноситься не тільки чудовий смак страви, але і простота приготування.

Продукти
  • Гарбуз — 0,5 кг
  • Борошно — 2 ст. ложки
  • Зелень петрушки — 0,25 пучка
  • Часник — 1-2 зубчики
  • Сіль — 1-2 щіпки
  • Перець чорний мелений — 1-2 щіпки
  • Масло рослинне — 2-3 ст. ложки
  • Сметана (або майонез) для подачі (за бажанням) — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування гарбуза смажені з часником.

Шаг №2

Як приготувати гарбуз з часником:

Гарбуз вимити, очистити від шкірки, нарізати невеликими скибочками, шириною близько 7 див.

Шаг №3

Нарізану скибочками гарбуз, посолити, поперчити за смаком.

Шаг №4

Потім кожен шматочок обваляти в борошні.

Шаг №5

На сковороді розігріти рослинне масло. Викласти підготовлені скибочки гарбуза на сковороду і на середньому вогні обсмажити з двох сторін, добре підрум'янивши. Спочатку обсмажувати з одного боку близько 2-х хвилин, а потім акуратно перевернути і обсмажувати з іншого боку ще приблизно 1 хвилину.

Шаг №6

Включити духовку розігріти до 180 градусів.
Всі обсмажені скибочки гарбуза скласти на сковороду (підходящу для духовки). Потім сковороду з гарбузом поставити в гарячу духовку до повної готовності гарбуза (приблизно на 15 хвилин).

Шаг №7

Часник очистити і розтовкти.

Шаг №8

Зелень петрушки посікти.
рубану зелень Змішати з товченим часником

Шаг №9

Викласти гарячу гарбуз смажену порційно на тарілки, посипати часником із зеленню. (Можна при бажанні прикрасити смажену гарбуз листям зеленого салату.) Окремо подати до гарбуза смажені з часником сметану або майонез.
Приємного апетиту!

Вгору