Смажена цвітна капуста з прянощами

6

У моїй родині дуже люблять смажену цвітну капусту. І нехай багато хто не вважають її святковою стравою, я ж її практично завжди готую на якісь заходи... Як ми подаємо цвітну капусту до столу? Просто виклавши на тарілку? Притрусивши січеною зеленню? Я вам пропоную оформити смажену цвітну капусту в кумедному вигляді, що нагадує овечку.

Продукти
  • Цвітна капуста - 1 качан
  • Сіль - за смаком
  • Мускатний горіх - 0,3 ч. л.
  • Мелений імбир - 0,3 ч. л.
  • Рослинне масло - для смаження
  • Вода - 100 мл
Покрокове приготування
1 Смажена цвітна капуста з прянощами, шаг 1

Як приготувати смажену цвітну капусту:

Капусту вимийте і розберіть на суцвіття. Суцвіття повинні бути великими, щоб ми потім могли їх акуратно зібрати у формі тулуба вівці.

:)
2 Смажена цвітна капуста з прянощами, шаг 2

У сковороду налийте олію, воду і викладіть смажитися капусту.

3 Смажена цвітна капуста з прянощами, шаг 3

Смажте трохи капусту, потім додайте всі необхідні спеції.

4 Смажена цвітна капуста з прянощами, шаг 4

Перемішайте і смажте капусту до готовності.

5 Смажена цвітна капуста з прянощами, шаг 5

Коли смажена цвітна капуста буде готова, зберіть її таким же або подібним чином, як показано на фото. Ніжки вівці можна зробити з кружечків огірка (або моркви, буряка, картоплі). Потім укладіть великі суцвіття капусти на кожен кружечок огірка, а зверху них - ще одне суцвіття. Зробіть мордочку з вареного жовтка або оливки. Вушка я зробила з яблука, яке можна замінити грушею, ріпою або редискою. Очі - з маслини, а рот - з моркви. Якщо якісь інгредієнти будуть погано триматися, скріпіть їх зубочистками.
Смажену цвітну капусту можна подавати, приємного апетиту!

Вгору