Смажена свиняча корейка

11 4

Свиняча корейка на кістці смажиться на сковороді і подається з гірчичним соусом.

Продукти
  • Свиняча корейка на кістці товщиною 2,5 см - 4 шт.
  • Вино біле сухе - 200 г
  • Масло вершкове - 25 г
  • Олія рослинна - 1 ч. л.
  • Цибуля-шалот (дрібно рубаний) - 4 шт.
  • Гірчиця - 2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка свіжа (рублена) - 30 г
  • Картопля варена на гарнір (побажанню)
  • Капуста брюссельська, бланшована (за бажанням)
Покрокове приготування

Шаг №1

1. Корейку промити і просушити на паперовому рушнику. Посолити і поперчити м'ясо з усіх боків.

Шаг №2

2. Велику сковороду розігріти на середньо-сильному вогні, додати вершкове і рослинне масла. Викласти в розігріте масло м'ясо, смажити близько 4-5 хвилин з кожного боку. Перекласти смажене м'ясо на тарілку, накрити фольгою.

Шаг №3

3. У тій же сковороді обсмажити шалот і ріпчасту цибулю до м'якого стану, протягом 3-5 хвилин.

4. Налити в сковороду вино, готувати, зіскрібаючи жир зі стінок, близько 2 хвилин. Потім ввести гірчицю, перемішати, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити соус близько 3 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.

5. Полити соусом м'ясо і посипати петрушкою. Подавати смажене м'ясо з вареною картоплею і бланшированою брюссельської капустою (за бажанням).

Вгору