Смажена щука

6 6 30 хв. 40 хв.

Одна з найбільш поширених і улюблених риб російської кухні – щука. Рецепти її приготування дуже різноманітні, тут ми розповімо, як смажити щуку.

Продукти
  • Щука — 1 кг
  • Борошно — 0,5 склянки
  • Сухарі панірувальні — 0,5 склянки
  • Яйце — 1 шт
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. ложки
  • Масло рослинне 2-3 ст. ложки
Приготування

Як робити: Смажена щука? Дуже просто читайте далі...

також Можна смажити щуку, без кісток тільки в борошні.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування смаженої щуки.

Шаг №2

Як смажити щуку:

Щуку очистити, випатрати і промити.

Шаг №3

Підготовлену щуку розрізати на шматки.

Шаг №4

Посипати сіллю, меленим перцем.

Шаг №5

Яйце збити, посолити і поперчити.

Шаг №6

В окремі тарілки насипати борошно і сухарі.

Шаг №7

Підготовлені шматки щуки злегка посипати борошном.

Шаг №8

Змочити в яйці, збитому з невеликою кількістю солі з перцем. і (за бажанням) молока.

Обваляти в сухарях.

Шаг №9

На сковороді розігріти олію. Щуку підсмажити на добре розігрітому рослинному або вершковому маслі до золотистого кольору. Смажити щуку потрібно на середньому вогні. Спочатку 5 хвилин з одного боку, а потім ще 5 хвилин з іншого боку.

Шаг №10

Потім поставити на 15 хвилин дожариваться в духовку (при необхідності перекласти щуку на деко).

Шаг №11

Щука смажена викладається на блюдо. До щуки можна подати сметану, сметанний або кисло-солодкий соус. Його можна подати в соуснику або ж налити соус навколо риби так, щоб була видна красиво смажена щука.

Поруч з нею в якості гарячого гарніру можна покласти варену картоплю або картопляне пюре. Подається щука смажена з салатом зі свіжої капусти або яким-небудь іншим зеленим салатом. За бажанням щука поливається розтопленим вершковим маслом.

Вгору