Смажена на грилі курка під соусом для сате

11 4 40 хв.

Індонезійське (а також і малайське) страва сате з дрібних шматочків м'яса або риби обов'язково подається з особливим соусом з кокосового молока і арахісового масла. У цьому рецепті технологія сате не дотримується (куряче філе смажиться цілком), але запозичений оригінальний смачний соус до курки-гриль.

Продукти
  • Кокосове молоко (без цукру) - 400 мл
  • Паста каррі червона - 1 ч. л.
  • Відвар овочевий, гарячий - 1 ¼ склянки
  • Цукор коричневий - 2 ст. л.
  • арахісове Масло - 4 ст. л.
  • Сік 1 лайма
  • філе Куряче - 4 шт. (приблизно по 200 г)
  • Олія оливкова
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Огірок свіжий
  • Оцет винний, білий
  • Цукор
  • Кінза
Приготування

Як робити: Смажена на грилі курка під соусом для сате? Дуже просто читайте далі...

1.зробіть соус-сате. Для цього кокосове молоко влийте в сотейник і доведіть до кипіння. Кип'ятіть на малому вогні до тих пір, поки не з'явиться солодкуватий аромат. Вмішайте пасту каррі. Додайте бульйон, цукор і готуйте 5 хвилин.

2.Добавьте арахісове масло і перемішайте до однорідності. Зніміть соус з вогню, посоліть, додайте сік лайма. Спробуйте і додайте ще спецій, якщо потрібно.

3.Приготовьте курку-гриль. На курячому філе зробіть ножем діагональні надрізи (не розріжте м'ясо до кінця). Змастіть оливковою олією, посипте сіллю і перцем. Розігрійте чавунну сковороду-гриль і обсмажте курку до готовності (10-12 хвилин), добре підрум'янюючи і один раз перевертаючи філе.

4.Тонко нарізані огірки збризніть оцтом і посипати щіпкою цукру. Викладіть зверху кінзу. Подавайте смажену курятину з приготовленим соусом і салатом з огірків. Приємного апетиту!

Вгору