Смажена молода картопелька

4 4 30 хв. 50 хв.

Чудовий гарнір до м'яса і самостійне блюдо в пост. Обожнюю молоду картопельку з хрусткою скоринкою.

Продукти
  • Картопля молода (малого розміру) — 1 кг
  • Масло рослинне — 3-4 ст. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка) нарізана — 1 ст. ложка (за смаком)
Приготування

Як робити: Смажена молода картопелька? Дуже просто читайте далі...

Ідеально смажити картоплю в один шар в казанку або на сковороді, щоб при перемішуванні не псувати скоринку. Якщо картоплі більше, то перемішувати рекомендую методом перетрушування з щільно закритою і затиснутою кришкою, щоб не обпектися гарячим маслом.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування смаженої молодої картоплі перед вами.
Молода картопля береться одного розміру, дрібний (наприклад, абрикос).

Шаг №2

Як приготувати смажену молоду картоплю:

Шкірку з молодої картоплі зіскоблити, очищену картоплю відразу ж викладати в холодну воду (щоб не потемніла).

Шаг №3

Картопля добре вимити.

Шаг №4

Закип'ятити чайник. Картоплю викласти в казанок, залити окропом. Казанок поставити на вогонь, довести воду до кипіння. Варити картоплю на середньому вогні 10 хвилин.

Шаг №5

Воду злити з картоплі. Почекати, поки картопля трохи підсохне (пару хвилин).
Залити картоплю в казані маслом.

Шаг №6

Смажити картоплю на середньому вогні, періодично акуратно помішуючи (або струшуючи з закритою кришкою, до готовності — до золотистої скоринки (приблизно 10-15 хвилин).

Шаг №7

Посолити картоплю за смаком, додати за бажанням дрібно нарізану кріп або петрушку, акуратно перемішати (перетрусити з закритою кришкою) картопля.

Шаг №8

Молода хрустка картопелька готова. Подавати смажену картоплю гарячою.
Приємного апетиту!

Вгору