Смажена картопля з цибулею і яєчнею

8 4

Картопля, смажена з цибулею, подається з яєчнею-яєчнею.

Продукти
  • Картопля (чищений і нарізаний скибочками) — 1 кг
  • ріпчаста Цибуля (нарізаний смужками) — 1-2 шт.
  • Яйця — 4 шт.
  • Олія соняшникова — 60-75 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Сіль — за смаком
  • Огірки солоні (для сервірування)
  • Сметана (для сервірування)
Приготування

Як робити: Смажена картопля з цибулею і яєчнею? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати смажену картоплю з цибулею і яєчнею:

1. Картоплю вимити і добре промокнути паперовим рушником.

2. У великій сковороді розігріти олію, викласти картоплю, смажити близько 3 хвилин. Перемішати картоплю і смажити ще 5-10 хвилин, до золотистого кольору з усіх сторін.

3. Тим часом у невеликій сковороді розігріти 25 г вершкового масла, викласти цибулю. Смажити, помішуючи, до золотистого кольору, близько 5-10 хвилин. Викласти смажену цибулю в сковороду з смаженою картоплею, посолити, перемішати (фото 1).

4. Сковороду, в якій смажилося цибулю, протерти паперовим рушником. Розтопити в цій сковороді вершкове масло. Розбити яйця, вилити на розігріту сковороду. Смажити кілька хвилин (фото 2).

5. На 4 сервірувальні тарілки викласти картоплю з цибулею. Зверху на смажену картоплю з цибулею викласти по одному яйцю на кожну порцію.

6. Смажену картоплю з цибулею подавати з солоними огірочками і сметаною (за бажанням).

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1. Перемішати смажену картоплю з цибулею.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору