Червневий борщ

12

Особливість цього борщу в тому, що виготовляється він з молодих ранніх овочів, вирощених на грядках, а не з тепличних або заморожених. Тому й смак у нього особливий - смак літа. Якщо у вас є готовий бульйон, борщ вариться за півгодини, адже всі овочі ніжні, хрусткі.

Продукти
  • Бульйон (з 0,5 кг курки або свинини, з перцем і лавровим листом) - 3,5 л
  • Картопля молода - 3 шт.
  • Молода буряк з бадиллям - 4 шт
  • Морква - 1 велика або 1 пучок молодої моркви
  • Помідори - 4 шт.
  • Цибуля молодий, біла частина - 4 шт.
  • Цибуля-порей - 1 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Кабачок молодий - 0,5 шт.
  • Квасоля стручкова - 50 г
  • Капуста білокачанна - 0,5 качана
  • Корінь петрушки - невеликий шматочок
  • Жир (масло вершкове, свинячий жир) - 2 ст. ложки
  • Зелень петрушки і кропу - 1 пучок
  • Часник - 3-4 зубки
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Материнка (орегано)
  • Чабер
  • Сметана - за смаком
Приготування

Як робити: Червневий борщ? Дуже просто читайте далі...

Бульйон можна зварити з курки або нежирної свинини (500 г). Вкинути в бульйон перець горошком і лавровий лист. Готове м'ясо вийняти з бульйону, відділити від кісток і в кінці додати в борщ.

Покрокове приготування
1 Червневий борщ, шаг 1

Всі овочі добре вимити. Картопля, буряк і морква не чистити, а зішкребти з них ножем тонку шкірку.

:)
2 Червневий борщ, шаг 2

Порізати буряк і половину бадилля шматочками. Картоплю порізати кубиками або брусочками.

3 Червневий борщ, шаг 3

Дрібними кубиками порізати кабачок. У перцю видалити насіння і нарізати соломкою.

4 Червневий борщ, шаг 4

Половину моркви нарізати брусочками.
Всі овочі вкинути в бульйон і варити 10 хвилин на помірному вогні.

5 Червневий борщ, шаг 5

Порізати кільцями цибулю і натерти дрібною соломкою залишилася моркву і корінь петрушки.

6 Червневий борщ, шаг 6

Помідори порізати невеликими кубиками.

7 Червневий борщ, шаг 7

Розігріти в сковороді жир і обсмажити на ньому цибулю, моркву і корінь петрушки.

8 Червневий борщ, шаг 8

Додати помідори і згасити 5 хвилин. Додати по щіпці материнки і чабру.

9 Червневий борщ, шаг 9

У стручкової квасолі зрізати кінчики. Квасолю порізати невеликими шматочками.

10 Червневий борщ, шаг 10

Нашаткувати капусту.

11 Червневий борщ, шаг 11

Додати в каструлю квасоля, капусту і обсмажені овочі. Довести до кипіння, посолити за смаком. Варити 5-7 хвилин.

12 Червневий борщ, шаг 12

В кінці вкинути дрібно порізану зелень, пір'я зеленої цибулі і продавлений часник. Дати борщу настоятися 15-20 хвилин.

13 Червневий борщ, шаг 13

Подавати борщ зі сметаною.
Приємного апетиту!

Вгору