Італійський солоний пиріг з сиром і шинкою

7

Цей рецепт «родом» з північного заходу Італії, з гірського регіону Валь-д»Аоста, що славиться не тільки чудовими гірськолижними курортами, але і апетитною домашньою кухнею. Гарячим або теплим — яким би ви не подавали цей пиріг, він завжди буде смачним!

Продукти
  • 400 г борошна
  • 14 ст. л. + 1 ч. л. оливкової олії
  • 6 ст. л. молока
  • 4 яйця
  • щіпка солі
  • шинка прошутто (prosciutto cotto) за смаком (я використала 200 г)
  • сир фонтіна (fontina) за смаком (я використовувала 150 г )
Приготування

Як робити: Італійський солоний пиріг з сиром і шинкою? Дуже просто читайте далі...

Рецепт тіста — до речі, дуже простий і некалорійний — можна використовувати і для інших пирогів, наприклад, капустяного.

Покрокове приготування

Шаг №1

1. Висипте у місткій миску борошно і присолите. В окремій мисочці збийте виделкою яйця, потім перелийте в миску з борошном і ретельно вимісіть. Влийте оливкове масло і молоко. За оригінальним рецептом слід було б вимішувати тісто спочатку виделкою, а потім руками, але я вирішила заощадити час і сили і використовувала кухонний комбайн — і залишилася цілком задоволена результатом.

2. Тісто скачайте в кулю, загорніть в прозору плівку і покладіть в холодильник на півгодини.

3. Через 30 хвилин вийміть тісто з холодильника, розділіть на дві частини (одну більшу, другу — трохи менше) і розкачати в два пласта.

4. Закрийте форму для запікання листом пергаментного паперу, на нього викладіть більший коло тесту, проколіть виделкою в декількох місцях, викладіть на тісто шинки прошутто, потім сир і закрийте зверху іншим пластом, як слід защипнувши бортики. Зробіть у середині пирога дірочку і влийте чайну ложку оливкової олії.

Шаг №2

5. Поставте пиріг в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Шаг №3

Приємного апетиту! Buon appetito!

Вгору