Італійський картопляний пиріг

11 45 хв. 90 хв.

Готується такий пиріг з картопляного пюре, з додаванням спецій.

Продукти
  • Картопля — 500 г
  • Масло вершкове — 150 г
  • Яйця великі (розділених на білки і жовтки) — 4 шт
  • Цукор — 150 г
  • Лимонна цедра — 1 ст. л.
  • Борошно — 30 г, Мускатний горіх мелений — 1 ч. л.
  • Мигдальний екстракт — 0,5 ч. л.
  • Родзинки — 135 г
  • Кедрові горішки — 60 г
  • Цукрова пудра для присипки — 50 г
Приготування

Як робити: Італійський картопляний пиріг? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати картопляний пиріг по-італійськи:

1. Картоплю відварити в шкірці в підсоленій воді до м'якого стану. Потім осушити і почистити картоплю.

2. Покласти картоплю в миску, розім'яти до пюреобразного стану, додати борошно, перемішати. Залишити остигати на 15 хвилин.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом жароміцну круглу форму діаметром 23 див. форму Застелити пергаментом.

4. В іншій мисці збити вершкове масло з цукром до кремоподібного стану. Продовжуючи збивати на середній швидкості, поступово ввести яєчні жовтки, добре збиваючи після кожного.

5. Продовжуючи збивати масляну суміш на слабкою швидкості, поступово ввести картопляну масу, лимонну цедру, мускатний горіх і мигдальний екстракт. Додати родзинки і горіхи.

6. В окремій мисці на сильній швидкості збити яєчні білки до пишного стану. Поступово, з допомогою лопатки, ввести білки в тісто. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку. Випікати картопляний пиріг 35-45 хвилин, до чистої дерев'яної палички.

7. Готовий пиріг дістати з духовки, дати охолонути протягом 15 хвилин. Потім дістати картопляний пиріг з форми і видалити пергамент. Посипати картопляний пиріг цукровою пудрою.

Вгору