Ірландський яблучний пиріг

11

Ірландський яблучний пиріг готується з насипного пісочного тіста з додаванням шматочків яблук.

Продукти
  • Яблука - 3-4 шт.
  • Масло вершкове кімнатної температури - 120 г
  • Борошно - 230 г
  • Розпушувач - 1,5 ч. л.
  • Щіпка солі
  • Щіпка меленої гвоздики
  • Цукор - 120 г
  • Яйця (злегка збиті) - 2 шт
  • Молоко
  • Цукор для присипки
  • Масло вершкове для змащування форми
Покрокове приготування

Шаг №1

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 190 градусів. Змастити маслом круглу роз'ємну форму діаметром 20 сантиметрів.

2. У велику миску просіяти борошно, додати розпушувач, сіль і гвоздику, перемішати. Розм'якшене вершкове масло порізати дрібними шматочками, додати в борошняну суміш і розмішати руками до утворення однорідної, крихтоподібною маси. Помістити в холодильник.

3. Яблука почистити і порізати скибочками. Викласти яблука в миску з крихтоподібною масою, додати цукор, добре перемішати.

Шаг №2

4. Яйце злегка збити з 2 столовими ложками молока і ввести цю суміш в яблучну масу. Якщо маса надто суха, то можна додати ще 1-2 ложки молока.

5. Викласти яблука в підготовлену форму, посипати цукром і помістити в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Готового пирога дати охолонути у формі, а потім дістати з форми і подавати теплим або охолодженим.

Вгору