Індійські котлети

13 8 50 хв.

Ці індійські котлети зазвичай добре прожариваются. Вони приготовані таким чином, щоб смак вийшов найбільш яскравим, при цьому кількість масла повинно бути як можна менше.

Продукти
  • Жовта чечевиця (подрібнений) - 1 склянка (225 р)
  • Паличка кориці (розламана на кілька частин) - 5 см
  • Гвоздика - 4 шт.
  • Насіння кінзи - 2 ч. л.
  • Насіння кмину - 2 ч. л.
  • Чорний перець горошком - 1 / 2 ч. л.
  • Часник (рубаний або пюреподібної маси) - 2 ч. л.
  • Імбир (тертий або пюреподібної маси) - 2 ч. л.
  • Шпинат (свіжий) - 225 г
  • Кінза (свіжа) - 2 ст. л.
  • Свіже листя м'яти (або 1/2 ч. л. сухої м'яти) - 8-10 шт.
  • Зелений чилі (очищений від насіння) - 1-2 шт.
  • Яйце (велике) - 1 шт
  • Сіль
  • Цибуля (нашатковану) - 50 г
  • Олія соняшникова - 1 ст. л.
Приготування

Як робити: Індійські котлети? Дуже просто читайте далі...

1. Промити сочевицю і замочіть її в холодній воді на 2-3 години.

2. Розігрійте маленьку сковороду на середньому вогні. Додайте корицю, гвоздику, кінзу, насіння кмину і перець і смажте без масла близько 1 хвилини до появи аромату. Пересипте їх на тарілку, щоб не пересмажити, і залиште остигати.

3. Висушіть сочевицю і пересипте її в каструлю з часником, імбиром і шпинатом. Перемішуючи, готуйте на середньому вогні 1-2 хвилини, до тих пір, поки шпинат не почне випускати сік. Зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть 10-12 хвилин, помішуючи час від часу, поки не вбереться вся рідина. При необхідності зніміть кришку, щоб рідина випарувалася.

4. Тим часом подрібніть в ступці смажені спеції і висипте їх в блендер. Додайте сочевицю, суміш зі шпинатом, кінзу, м'яту, чилі, яйце і сіль за смаком і подрібніть. Коли суміш буде добре перемолота, додайте цибулю, увімкніть блендер на кілька секунд, щоб порізати цибулю, але не подрібнювати його занадто сильно.

5. Розігрійте бройлер і розділіть суміш на 16 однакових кульок, приблизно по 5 см в діаметрі кожен.

6. Застеліть деко алюмінієвою фольгою і злегка змастіть маслом. Викладіть на нього вийшли котлети, змастіть маслом і смажте 3-4 хвилини. Переверніть котлети і повторіть процес. Смажте до золотистої і хрусткої скориночки. Подавайте по дві котлети на хлібній коржику, прикрашеної листочками м'яти.

Вгору