Імбирне печиво

14

Імбирне печиво вже давно викликає стійкі асоціації зі словами «затишне», «домашнє»... загалом, ідеально для підняття настрою. Особливо в новорічні свята.

Продукти
  • Борошно - 350 г
  • Масло вершкове - 160 г
  • Жовток - 2 шт.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Імбир мелений - 1,5-2 ч. л.
  • Кориця мелена - 1-2 ч. л.
  • Цукор - 150 г
  • Ванільний цукор (або ванільна пудра) - 1,5-2 ч. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Сік лайма чи лимона - 0,5 ч. л.
  • Сіль (за бажанням) - 1 щіпка
  • Для глазурі (за бажанням):
  • Цукрова пудра
  • Сік лайма чи лимона
Покрокове приготування
1 Імбирне печиво, шаг 1

У миску просіяти борошно. Додати цукор.

:)
2 Імбирне печиво, шаг 2

Соду погасити соком лимона або лайма. Додати в борошно з цукром.

3 Імбирне печиво, шаг 3

Всипати мелений імбир і мелену корицю.

4 Імбирне печиво, шаг 4

Додати ванільний цукор або пудру. Перемішати.

5 Імбирне печиво, шаг 5

Відокремити жовтки і злегка збити їх виделкою.

6 Імбирне печиво, шаг 6

Масло дрібно нарізати і додати в борошняну суміш. Руками перетерти масло з борошном в крихту.

7 Імбирне печиво, шаг 7

Додати жовтки і мед.

8 Імбирне печиво, шаг 8

Все перемішати. Замісити тісто, прибрати його в холодильник на 1 годину.

9 Імбирне печиво, шаг 9

Тісто покласти між двома листами пергаменту. Розкачати тісто в пласт товщиною 0,5-0,8 див.

10 Імбирне печиво, шаг 10

Формочками вирізати печиво.

11 Імбирне печиво, шаг 11

Розігріти духовку до 180 градусів. Деко застелити пергаментним папером. Викласти на деко підготовлене печиво.

12 Імбирне печиво, шаг 12

Випікати печиво приблизно 10 хвилин (плюс/мінус пару хвилин), щоб печиво злегка підрум'янилося, але не слід пересушувати його.

13 Імбирне печиво, шаг 13

Готове імбирне печиво можна прикрасити глазур'ю з цукрової пудри і соку лайма чи лимона.

14 Імбирне печиво, шаг 14

Приємного апетиту!

Вгору