Імбирне печиво

14

Імбирне печиво вже давно викликає стійкі асоціації зі словами «затишне», «домашнє»... загалом, ідеально для підняття настрою. Особливо в новорічні свята.

Продукти
  • Борошно - 350 г
  • Масло вершкове - 160 г
  • Жовток - 2 шт.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Імбир мелений - 1,5-2 ч. л.
  • Кориця мелена - 1-2 ч. л.
  • Цукор - 150 г
  • Ванільний цукор (або ванільна пудра) - 1,5-2 ч. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Сік лайма чи лимона - 0,5 ч. л.
  • Сіль (за бажанням) - 1 щіпка
  • Для глазурі (за бажанням):
  • Цукрова пудра
  • Сік лайма чи лимона
Покрокове приготування

Шаг №1

У миску просіяти борошно. Додати цукор.

Шаг №2

Соду погасити соком лимона або лайма. Додати в борошно з цукром.

Шаг №3

Всипати мелений імбир і мелену корицю.

Шаг №4

Додати ванільний цукор або пудру. Перемішати.

Шаг №5

Відокремити жовтки і злегка збити їх виделкою.

Шаг №6

Масло дрібно нарізати і додати в борошняну суміш. Руками перетерти масло з борошном в крихту.

Шаг №7

Додати жовтки і мед.

Шаг №8

Все перемішати. Замісити тісто, прибрати його в холодильник на 1 годину.

Шаг №9

Тісто покласти між двома листами пергаменту. Розкачати тісто в пласт товщиною 0,5-0,8 див.

Шаг №10

Формочками вирізати печиво.

Шаг №11

Розігріти духовку до 180 градусів. Деко застелити пергаментним папером. Викласти на деко підготовлене печиво.

Шаг №12

Випікати печиво приблизно 10 хвилин (плюс/мінус пару хвилин), щоб печиво злегка підрум'янилося, але не слід пересушувати його.

Шаг №13

Готове імбирне печиво можна прикрасити глазур'ю з цукрової пудри і соку лайма чи лимона.

Шаг №14

Приємного апетиту!

Вгору