Ікра овочева на зиму

10

Готуємо овочеву ікру на зиму. Це просто.

Продукти
  • Цукіні (кабачки) — 3 кг
  • Помідори — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1 кг
  • Морква — 1 кг
  • Часник — 7 зубчиків
  • Сіль — 1 ст. ложка
  • Цукор (за бажанням) — 1 ст. ложка
  • Олія рослинна (рафінована) — 80 мл
  • Спеції (коріандр, перець, сушений базилік) — за смаком
  • Оцет 9% — 2 ст. ложки
Приготування

Як робити: Ікра овочева на зиму? Дуже просто читайте далі...

Якщо ви хочете приготувати ікру з кабачків «в магазині», то треба всю овочеву масу подрібнити блендером і потім тушкувати ще 10 хвилин перед закладкою в банки.

Покрокове приготування

Шаг №1

Цукіні (кабачки) вимити, відрізати хвостики і суцвіття, нарізати кубиками.

Шаг №2

Цибуля ріпчаста очистити, вимити, нарізати кубиками.

Шаг №3

Морква очистити, вимити, нарізати соломкою (або натерти на крупній тертці).

Шаг №4

Помідори вимити, нарізати кубиками (зелений стрижень вирізати).

Шаг №5

Часник очистити, роздавити в часничниці.

Шаг №6

Розігріти сковороду (казанок), влити рослинне масло. Викласти всі овочі.

Шаг №7

Тушкувати все разом, помішуючи, на середньому вогні 30 хвилин. Додати часник, сіль і улюблені спеції за смаком. Все добре перемішати. Тушкувати ще 15 хвилин. Додати оцет. Все перемішати.

Шаг №8

Банки добре промити з содою. Простерилізувати будь-яким способом банки і кришки. У банки викласти гарячу ікру.

Шаг №9

Банки закатати кришками, перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження. Ікра овочева на зиму готова. Зберігати в прохолодному місці.

Вгору