Ікра «Краснодарська»

12 20 150 хв. 150 хв.

Чудова овочева закуска, простий бюджетний рецепт ікри «краснодарської». Заготівля готується з кабачків з помідорами, солодким перцем, морквою, цибулею і часником. Цей же рецепт ікри «краснодарської» можна використовувати не тільки для кабачків, але для патисонів, лагенарії, баклажанів.

Продукти
  • Молодий Кабачок - 2 кг
  • Перець болгарський - 1 кг
  • Морква - 1 кг
  • Помідори червоні - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 500 г
  • Масло рослинне - 500 г
  • Часник - 300 г
  • Цукор - 150 г
  • Сіль - 70 г
  • Оцет 6-відсотковий - 50 г
  • Зелень петрушки - 2-3 пучка
  • Перець гіркий (за бажанням) - 1 стручок (за смаком)
Приготування

Як робити: Ікра «Краснодарська»? Дуже просто читайте далі...

Якщо ви хочете ікру погостріше, то можете зменшити кількість цукру на 50 м, а оцту додати більше на 50 р.

І ще: якщо хочете помаслянистее, то можна додати масла рослинного ще 200 р. Вийде приблизно 10 банок по 0,5 л.

Покрокове приготування
1 Ікра «Краснодарська», шаг 1

Продукти для рецепта перед вами.

Як приготувати ікру «краснодарську» на зиму:

:)
2 Ікра «Краснодарська», шаг 2

Кабачки помити, відрізати хвостики, потерти на середній тертці. Якщо кабачок виявиться дуже соковитим, можна злегка віджати сік.

3 Ікра «Краснодарська», шаг 3

Моркву почистити, помити, потерти на середній тертці (все окремо!).

4 Ікра «Краснодарська», шаг 4

Цибуля ріпчаста почистити, помити, дуже дрібно нашаткувати.

5 Ікра «Краснодарська», шаг 5

Перець помити, очистити від насіння, розрізати на 8-10 частин вздовж і впоперек, нарізати дрібною соломкою.

6 Ікра «Краснодарська», шаг 6

Зелень ретельно промити.

7 Ікра «Краснодарська», шаг 7

Помідори помити, розрізати на частини.

8 Ікра «Краснодарська», шаг 8

Часник очистити.

9 Ікра «Краснодарська», шаг 9

Помідори, часник і зелень пропустити через м'ясорубку ( всі разом).

10 Ікра «Краснодарська», шаг 10

У ємність (емальовану каструлю, сотейник) вилити масло (500 мл), розігріти, опустити цибулю і пасерувати 10 хвилин, помішуючи, на середньому вогні.

11 Ікра «Краснодарська», шаг 11

А потім опустити моркву, перемішати і ще 10 хвилин пасерувати, помішуючи.

12 Ікра «Краснодарська», шаг 12

В помідори з часником і зеленню всипати сіль, цукор, влити оцет, розмішати.

13 Ікра «Краснодарська», шаг 13

Потім вилити помідорний соус в пасеровану цибулю та моркву, добре перешкодити і дати закипіти.

14 Ікра «Краснодарська», шаг 14

Потім опустити кабачки з болгарським перцем.

15 Ікра «Краснодарська», шаг 15

Всі овочі добре вимішати, довести до кипіння.

16 Ікра «Краснодарська», шаг 16

Ікру кип'ятити на середньому вогні 50-60 хвилин, помішуючи. За бажанням можна в кінці варіння додати 1 столову ложку хмелі-сунелі і 1 чайну ложку меленого запашного перцю.

17 Ікра «Краснодарська», шаг 17

Бляшані кришки викласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння. Кип'ятити 1 хвилину.

18 Ікра «Краснодарська», шаг 18

Банки помити з содою. Простерилізувати в мікрохвильовці 2 хвилини (або поставити в каструлю з холодною водою, довести до кипіння, прокип'ятити 5 хвилин).

19 Ікра «Краснодарська», шаг 19

Готову ікру розфасувати по банках.

20 Ікра «Краснодарська», шаг 20

Ікру закатати бляшаними кришками.

21 Ікра «Краснодарська», шаг 21

Потім перевернути вниз кришками, укрити за бажанням на 30 хвилин.

22 Ікра «Краснодарська», шаг 22

Потім остудити і винести в холодне приміщення. Ікра «Краснодарська» готова.
Приємного апетиту!

Вгору