Ікра «Краснодарська»

12 20 150 хв. 150 хв.

Чудова овочева закуска, простий бюджетний рецепт ікри «краснодарської». Заготівля готується з кабачків з помідорами, солодким перцем, морквою, цибулею і часником. Цей же рецепт ікри «краснодарської» можна використовувати не тільки для кабачків, але для патисонів, лагенарії, баклажанів.

Продукти
  • Молодий Кабачок - 2 кг
  • Перець болгарський - 1 кг
  • Морква - 1 кг
  • Помідори червоні - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 500 г
  • Масло рослинне - 500 г
  • Часник - 300 г
  • Цукор - 150 г
  • Сіль - 70 г
  • Оцет 6-відсотковий - 50 г
  • Зелень петрушки - 2-3 пучка
  • Перець гіркий (за бажанням) - 1 стручок (за смаком)
Приготування

Як робити: Ікра «Краснодарська»? Дуже просто читайте далі...

Якщо ви хочете ікру погостріше, то можете зменшити кількість цукру на 50 м, а оцту додати більше на 50 р.

І ще: якщо хочете помаслянистее, то можна додати масла рослинного ще 200 р. Вийде приблизно 10 банок по 0,5 л.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для рецепта перед вами.

Як приготувати ікру «краснодарську» на зиму:

Шаг №2

Кабачки помити, відрізати хвостики, потерти на середній тертці. Якщо кабачок виявиться дуже соковитим, можна злегка віджати сік.

Шаг №3

Моркву почистити, помити, потерти на середній тертці (все окремо!).

Шаг №4

Цибуля ріпчаста почистити, помити, дуже дрібно нашаткувати.

Шаг №5

Перець помити, очистити від насіння, розрізати на 8-10 частин вздовж і впоперек, нарізати дрібною соломкою.

Шаг №6

Зелень ретельно промити.

Шаг №7

Помідори помити, розрізати на частини.

Шаг №8

Часник очистити.

Шаг №9

Помідори, часник і зелень пропустити через м'ясорубку ( всі разом).

Шаг №10

У ємність (емальовану каструлю, сотейник) вилити масло (500 мл), розігріти, опустити цибулю і пасерувати 10 хвилин, помішуючи, на середньому вогні.

Шаг №11

А потім опустити моркву, перемішати і ще 10 хвилин пасерувати, помішуючи.

Шаг №12

В помідори з часником і зеленню всипати сіль, цукор, влити оцет, розмішати.

Шаг №13

Потім вилити помідорний соус в пасеровану цибулю та моркву, добре перешкодити і дати закипіти.

Шаг №14

Потім опустити кабачки з болгарським перцем.

Шаг №15

Всі овочі добре вимішати, довести до кипіння.

Шаг №16

Ікру кип'ятити на середньому вогні 50-60 хвилин, помішуючи. За бажанням можна в кінці варіння додати 1 столову ложку хмелі-сунелі і 1 чайну ложку меленого запашного перцю.

Шаг №17

Бляшані кришки викласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння. Кип'ятити 1 хвилину.

Шаг №18

Банки помити з содою. Простерилізувати в мікрохвильовці 2 хвилини (або поставити в каструлю з холодною водою, довести до кипіння, прокип'ятити 5 хвилин).

Шаг №19

Готову ікру розфасувати по банках.

Шаг №20

Ікру закатати бляшаними кришками.

Шаг №21

Потім перевернути вниз кришками, укрити за бажанням на 30 хвилин.

Шаг №22

Потім остудити і винести в холодне приміщення. Ікра «Краснодарська» готова.
Приємного апетиту!

Вгору