Ікра кабачкова з майонезом, без моркви

9 150 хв. 150 хв.

Дуже смачна кабачкова ікра без моркви і болгарського перцю. В цьому році я вже кабачкову ікру закрутила і, на жаль, не запам'ятала сам процес. Тільки підсумок) Постараюся докладно все описати.

Продукти
  • Кабачок (без насіння і шкірки) - 3 кг
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
  • Томатна паста - 250 грам
  • Майонез - 250 грам
  • Олія рослинна - 8 ст.л.
  • Цукор - 0,5 склянки
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
Приготування

Як робити: Ікра кабачкова з майонезом, без моркви? Дуже просто читайте далі...

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6 баночок кабачкової ікри за 0,5 літра. Ну і десь півбанки до вечері)))

Перед приготуванням необхідно ретельно вимити банки (я замочую у воді з содою і краплею засоби для посуду, а потім добре споліскую). Так само помити з краплею кришки, роз'єднавши їх з гумовими прокладками. Поставити банки і покласти кришки на чистий рушник. Можна готуватися до стерилізації.

Поки стерилізують банки і кришки, починаємо готувати ікру.

Як приготувати кабачкову ікру з майонезом:

1) Кабачки миємо, чистимо і видаляємо насіння.

2) Цибуля ріпчаста чистимо.

3) Пропускаємо цибулю і кабачки через м'ясорубку.

4) Перекладаємо їх у велику каструлю.

5) Додаємо рослинне масло.

6) Потім додаємо томатну пасту і майонез.

7) Все добре перемішуємо, ставимо на середній вогонь і варимо 1 (одну) годину, періодично помішуючи.

8) Потім додаємо сіль, перець, лавровий лист і цукор. Варимо ще 1 (одну) годину на маленькому вогні, часто помішуючи.

9) Вимикаємо вогонь, прибираємо лавровий лист і розкладаємо ікру по стерилізованим банкам і закручуємо кабачкову ікру з майонезом стерилізованими кришками.

10) Ставимо банки догори дном і під ковдру на ніч. Потім зберігаємо кабачкову ікру з майонезом в прохолодному, темному місці!

Вгору