Ікра з патисонів

9 60 хв. 120 хв.

Баночка домашніх овочевих консервів взимку завжди до речі до обіду чи до приходу гостей. Щоб поповнити запаси вашій коморі пропонуємо приготувати восени смачну ікру з патисонів, рецепт простий і вимагає мінімуму інгредієнтів.

Продукти
  • Патисон — 1,8 кг
  • Олія рослинна — 100 мл
  • Цибуля — 125 г (1 шт)
  • Часник — 15 г (3-4 зубки)
  • Кріп — 5 г (0,25-0,5 пучка)
  • Петрушка — 5 г (0,25-0,5 пучка)
  • Оцет (6-9%) — 30-40 мл
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Сіль — 1,5 ч. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом ікри з патисонів.

Шаг №2

Як зробити ікру з патисонів на зиму:

Для ікри можна використовувати патисони великих розмірів, їх миють, зрізують плодоніжки, нарізають кружальцями завтовшки 1,5 см, гуртки ріжуть на 8-10 частин, видаляють насіння.

Шаг №3

Ікру можна приготувати обсмажуванням гуртків (або уварювання часточок). У першому випадку гуртки або скибочки обсмажують на сковороді в прожареному рослинному маслі до золотистого кольору, охолоджують. Смажать скибочки на середньо-слабкому вогні, під кришкою, час від часу помішуючи, 20-30 хвилин (вони повинні стати повністю м'якими).

Щоб скибочки обжарились рівномірно, краще смажити їх порціями.

Шаг №4

Цибулю обчищають, дрібно шаткують і смажать на тому ж маслі, на якому смажилися патисони (5-7 хвилин).

Шаг №5

Патисони охолоджують до 70° C, після чого пропускають через м'ясорубку.

Шаг №6

Часник очистити і дрібно нарізають.

Шаг №7

А потім розтирають з сіллю в ступці (1/2 ч. ложки солі на 15 г часнику).

Шаг №8

Кріп і петрушку нарізують шматочками довжиною 0,5 див.

Шаг №9

У подрібнені патисони додають обсмажену цибулю, подрібнену зелень, часник.

Шаг №10

Все перемішують, додають цукор, 1 ч. ложку солі і оцет.

Шаг №11

Банки ретельно миють і стерилізують.

Шаг №12

Суміш ретельно перемішують і фасують ікру з патисонів в чисті сухі банки.

Шаг №13

Банки накривають кришками. У каструлю наливають воду, дно вистилають чистою тканиною, на тканину ставлять банки (рівень води повинен бути на 3-5 см нижче рівня горлечка банок). Банки стерилізують при температурі 100° C: пів-літрові банки — 75 хвилин, літрові — 90 хвилин.

Шаг №14

Після обробки ікру з патисонів герметично закривають, перевертають вниз шийкою і охолоджують. Ікра з патисонів на зиму готова.

Вгору