Ікра з баклажанів (простий спосіб)

7

Простий рецепт ікри з баклажанів на зиму.

Продукти
  • Баклажани — 500 г
  • Морква — 100 г
  • Цибуля — 100 г
  • Перець болгарський — 100 г
  • Помідори — 200 г
  • Сіль — 0,75 ч. ложки
  • Олія рослинна — 150-200 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для ікри з баклажанів на зиму.

Шаг №2

Як приготувати ікру з баклажанів на зиму:

Баклажани вимити, нарізати кружальцями завтовшки 1-1,5 см

Шаг №3

Цибулю очистити і нарізати кубиками.

Шаг №4

Морква очистити, вимити і натерти на крупній тертці.

Шаг №5

Перець очистити від насіння і нарізати кубиками.

Шаг №6

Баклажани обсмажити кільцями з двох сторін на соняшниковій олії. Для цього влити 3 ст. ложки олії, викласти баклажани, смажити 2-3 хвилини на середньому вогні. Потім перевернути, долити ще 1 ст. ложку масла і смажити ще 2-3 хвилини.

Так посмажити всі баклажани.

Шаг №7

Окремо обсмажити моркву. Для цього розігріти 2 ст. ложки рослинної олії, викласти моркву, смажити, помішуючи, на середньому вогні 5 хвилин.

Шаг №8

Окремо дрібно нарізану цибулю, солодкий перець. Для цього розігріти ще 2 ст. ложки рослинної олії, викласти цибулю і перець, смажити на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин.

Шаг №9

Все скласти в каструлю.

Шаг №10

Помідори перемолоти або вижити томатний сік.

Шаг №11

Заправити томатом зі свіжих помідорів. Тушкувати 30 хвилин.

Шаг №12

Банки і кришки прокип'ятити.

Скласти ікру у пропарені банки, закатати стерильними кришками.

Шаг №13

Ікра з баклажанів на зиму готова. Приємного апетиту!

З цієї кількості продуктів виходить 750 мл ікри.

Вгору