Ікра з баклажанів печена

Нет фото
60 хв. 225 хв.

Цю ікру готують у нашій родині вже в четвертому поколінні (це я). Дуже смачно, а головне не клопітно. Баклажани і болгарський перець печемо в духовці, а все інше сире.

Продукти
  • Баклажани - 6 шт. (великі, приблизно 2 кг)
  • Перець болгарський - 6 шт. (великий, товстостінний, приблизно 1 кг)
  • Помідори - 1 кг (краще м'ясисті)
  • Цибуля - 3 великі цибулини (приблизно 0,5 кг)
  • Часник - 3 великі головки (очищеного - приблизно 200 г)
  • Олія соняшникова - 1 стакан, Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
Приготування

Як робити: Ікра з баклажанів печена? Дуже просто читайте далі...

Баклажани і перець наколоти голкою і запікаємо в духовці при температурі 170-180 градусів години дві (в процесі періодично перевертаємо). Остудили і очистили шкірку, знімається дуже легко. З перцю ще вичистили серцевину.

Помідори ошпарили окропом на пару хвилин і теж зняли шкірку. Почистили цибулю і часник.

Всі інгредієнти ікри перекрутили на м'ясорубці (середні отвори).

Додали соняшникова олія, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Перемішали і приємного апетиту!

Цей варіант ікри - тільки для холодильника і не тривалого зберігання.

Якщо хочеться закрити на зиму, розкласти по пів-літрових банках, не докладаючи до верху 1,5 см і поставити в каструлю з киплячою водою для стерилізації на 30 хв. Після цього відразу закатати і під «шубу» до повного охолодження. От і все.

Вгору