Ікра з баклажанів

6

Як же я люблю баклажанну ікру! Це смачно, корисно, поживно.

Продукти
  • Баклажани — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Помідори — 0,8-1 кг
  • Олія рослинна — 50 г
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Сіль — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати баклажанну ікру:

Баклажани вимити, витерти насухо. Наколоти виделкою. Змастити рослинним маслом.

Шаг №2

Розігріти сковороду. На суху сковороду викласти підготовлені баклажани.

Шаг №3

Піч баклажани на самому маленькому вогні під кришкою до м'якості, періодично змінюючи бочкИ (близько 20-25 хвилин).

Шаг №4

Баклажани охолодити. Очистити.

Шаг №5

Помідори вимити, обшпарити окропом, зняти шкірку, вирізати серцевину, натерти на крупній тертці.

Шаг №6

Баклажани очистити від шкірки, віджати від гіркого соку. Порубати дрібно ножем. Очистити цибулю і часник. Цибулю вимити. Часник і цибулю дрібно посікти. Всі інгредієнти з'єднати в мисці.

Шаг №7

Посолити ікру. Заправити баклажанну ікру рослинним маслом. Добре перемішати.

Шаг №8

Ікра з баклажанів готова.
Приємного апетиту!

Вгору