Єрусалимські бурекасы (пиріжки) з бринзою і баклажанами

12

Знамениті ізраїльські печені пиріжки-бурекасы з легкого, хрусткого тіста. Начинка може бути будь -; тут - бринза, печені баклажани і зелень.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 4 склянки
  • Кефір - 200 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Оцет - 1 ст. ложка
  • Олія оливкова - 1 ст. ложка
  • Кунжут - для присипки
  • Яєчний жовток для змащування пиріжків
  • Для начинки:
  • Баклажани - 2 шт.
  • Бринза малосольна або фета - 200 г
  • Зелень (кінза або петрушка) - за смаком
  • Сіль - за смаком
Приготування

Як робити: Єрусалимські бурекасы (пиріжки) з бринзою і баклажанами? Дуже просто читайте далі...

Тісто можна приготувати самостійно, на кефірі і вершковому маслі, або використовувати готове листкове тісто.

Покрокове приготування

Шаг №1

Готуємо тісто. Вершкове масло повинно бути м'яким, кефір - холодним. В чашу комбайна всипаємо просіяне борошно, додаємо кефір, масло. Хвилину вимішуємо і даємо 5 хвилин постояти.
Знову вимішуємо, додаємо оцет і оливкове масло. Тісто має бути крутим. Скачуємо його в кулю і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Або беремо готове листкове тісто.
Дістаємо тісто з холодильника, посипаємо борошном дошку і розкачуємо тісто в прямокутний пласт товщиною 5 мм

Шаг №2

Зубочисткою робимо проколи в баклажанах.

Шаг №3

Підготовлені баклажани запікаємо в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. Потім виймаємо й даємо охолонути. Остиглі печені баклажани чистимо, нарізаємо їх дрібними кубиками.

Шаг №4

Тісто розрізаємо на смужки шириною приблизно 7 див.
Сир або бринзу ріжемо кубиками. Викладаємо 1-2 ст. ложки сиру майже на край смуги тесту (від краю потрібно відступити приблизно 3 см).

Шаг №5

Зверху викладаємо трохи нарізаних баклажанів.
Зелень рубаємо або рвемо руками. Викладаємо щіпку зелені зверху на баклажани.

Шаг №6

Накриваємо начинку краєм тесту.

Шаг №7

Продовжуємо загортати тісто по діагоналі, щоб вийшов трикутник.

Шаг №8

Край тіста змочуємо жовтком і защипуємо.
(В Ізраїлі бурекасы роблять так, щоб начинка була трохи видно. В цьому і проявляється національна специфіка: дотримують кашрут повинні точно знати, що вони їдять - м'ясне або молочне.)

Шаг №9

Змішуємо жовток з ложкою води і змащуємо бурекасы зверху.

Шаг №10

Посипаємо кунжутом.

Шаг №11

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Печемо пиріжки приблизно 30 хвилин до золотистого кольору.

Шаг №12

Тісто вийшло схожим на листкове - хрустке і м'яке.
Насолоджуйтеся!

Вгору