Хмиз «Горілчаний»

7 10 60 хв. 60 хв.

Хмиз «Горілчаний» — це просто! Замісити тісто, обробити і смажити в киплячому рослинному маслі. Готовий хмиз посипати цукром. Рецепт хмизу на горілці гарантує, що печиво буде танути в роті.

Продукти
  • Горілка — 100 г
  • Яйця курячі — 5 шт
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Сода — на кінчику ножа
  • Сіль — 1 щіпка
  • Борошно — 1-1,5 склянки
  • Для смаження:
  • Олія рослинна — 1 склянка (скільки піде)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для хмизу на горілці перед вами.

Шаг №2

Як приготувати хмиз на горілці:

В миску вбити курячі яйця.

Шаг №3

Яйця збити віночком. Додати горілку, соду і цукор. Все добре збити.

Шаг №4

Просіяти борошно, додати в миску близько однієї склянки, перемішувати ложкою.

Шаг №5

Викласти тісто на стіл, додаючи борошно, руками замісити тісто.

Шаг №6

Тісто розділити на 4 частини. Частину тіста розкачати в тонкий корж, товщиною приблизно 1,5 мм (як на вареники).

Шаг №7

Тісто розрізати тісто смужками 3-4 см завдовжки і 1,5 мм завширшки. В центрі кожної смужки зробити надріз, перекрутити через надріз кожну з одержаних стрічок. Так зробити весь хмиз.

Шаг №8

Розігріти сковороду (або казанок), налити 0,5 склянки рослинного масла. У кипляче масло частинами викладати печиво. Смажити хмиз на горілці на середньому вогні до рум'яного кольору (близько 1-2 хвилин).

Шаг №9

Так посмажити весь хмиз. Хмиз «Горілчаний» готовий.
Приємного апетиту!

Вгору