Хмиз звичайний

11 8 40 хв. 40 хв.

Рецепт звичайного хмизу можна урізноманітнити, приготувавши його з корицею.

Продукти
  • Яйця — 2 шт.
  • Вода — 0,5 склянки
  • Горілка (або ром) — 3 ст. ложки
  • Цукор — 0,25 склянки
  • Борошно — 3 склянки
  • Жир для смаження (рослинна олія або смалець) — 500 г
  • Цукор для посипання — 0,25 склянки
  • Кориця — 1,5 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування хмизу.

Шаг №2

Як зробити хмиз звичайний:

Взяти 2 яйця, 1/2 склянки води, 1 1/2 ложки горілки або рому. Змішати.

Шаг №3

Додати 1/4 склянки цукру, близько 2 1/2 склянки борошна, замісити досить круте тісто.

Шаг №4

Розкачати дуже тонко (1,5 мм), нарізати смужками, прорізати середину.

Шаг №5

Вивернути один кінець.

Чи можна три вузенькі смужки сплести разом або вирізати спеціальною формою.

Шаг №6

Смажити в олії навпіл зі свинячим або гусячим салом. Чим його більше, тим краще, але на повне блюдо хмизу досить 600-800 р. Закип'ятити в каструлі середньої величини або в сковороді, влити 1-1 1/2 ложки горілки. Опустити шумівкою по кілька штук відразу.

Шаг №7

Коли підрум'яняться, виймати також шумівкою прямо на сито, на паперовий рушник або серветки.

Шаг №8

Перекласти в пакет, посипаючи відразу цукром, а хто хоче — з домішкою кориці. Ретельно перемішати.

Шаг №9

Смачний домашній звичайний хмиз готовий. Перекласти на блюдо, подати.

Вгору