Хмиз II

9 10 60 хв. 60 хв.

Головна особливість хмизу — крихкість і хрусткі властивості, тому його так люблять діти. Як приготувати хмиз на молоці, дивіться в рецепті нижче.

Продукти
  • Молоко — 0,5 л
  • Борошно — 500 г
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Сіль — 1 щіпка
  • Жовток — 6 шт.
  • Білок — 4 шт.
  • Ванільний цукор — 1 ч. ложка
  • Жир для смаження — 200-250 мл
  • цукрова Пудра — 2-3 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування хмизу на молоці.

Шаг №2

Як приготувати хмиз на молоці:

Закип'ятити на вогні до однорідності півлітра молока. Всипати 500 г борошна. невелика кількість цукру і дрібку солі.

Шаг №3

Ретельно розмішати.

Шаг №4

Відокремити білки від жовтків.

Шаг №5

Тісто охолодити і додати окремо 6 жовтків (по черзі). Кожен раз ретельно вимішувати.

Шаг №6

Білки збити.

Шаг №7

У тісто додати 4 збитих в піну білка. Добре перемішати.

Шаг №8

Розігріти олію.
Опускати шматочки тіста в сильно розігрітий жир і смажити до світло-коричневого кольору (2-3 хвилини на сильному вогні).

Шаг №9

Потім вийняти хмиз і дати стекти зайвому жиру.

Шаг №10

Хмиз на молоці готовий. Посипати хмиз цукровою пудрою з ваніллю. Можна подати хмиз з будь-яким варенням.

Вгору