Хмиз I

10 6 30 хв. 60 хв.

Пропонуємо приготувати улюблене домашнє печиво хмиз. Рецепт його приготування у кожній сім'ї свій, сподіваємося, що і цей угорський рецепт вам сподобається.

Продукти
  • Борошно — 300 г
  • Жовток — 6 шт.
  • Сіль — 1 щіпка
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Ванільний цукор — 1-2 ч. ложки
  • Сметана — 1 ст. ложка
  • Ром чи горілка — 1 ст. ложка
  • Жир (смалець, рослинне масло) — 300 г
  • цукрова Пудра — 2-3 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування хмизу.

Шаг №2

Як приготувати хмиз:

Відокремити жовтки.

Шаг №3

Додати сметану, горілку (ром), цукор і ванільний цукор. Перемішати.

Шаг №4

Посолити. Поступово всипати борошно.

Шаг №5

Замісити не дуже круте тісто з 300 г борошна, 6 жовтків, щіпки солі, 1 ложки цукру, 1 ложки сметани і 1 ложки рому. (Можна додати ще борошно.) Добре вимісити тісто і дати постояти хвилин 20-25.

Шаг №6

Розкачати тісто для хмизу товщиною в 2 мм

Шаг №7

Як вирізати хмиз по угорськи. Різцем вырезатть зубчасті прямокутники шириною в 4 пальці і довжиною 5-6 пальців. Прорізати прямокутники в середині в двох місцях.

Шаг №8

У казанку розжарити жир (смалець, масло). Хмиз смажити в гарячому смальці або олії до светложелтого кольору (4 хвилини на середньому вогні).

Шаг №9

Дати стекти смальцу, покласти хмиз на блюдо, посипати цукровою (ванільною) пудрою.

Шаг №10

Відразу ж подати хмиз гарячим на стіл.

Вгору