Хмиз

9

Той самий незабутній, добрий смак хрусткого хмизу, який знайомий нам усім з дитинства. Це рецепт хрустиків на кислому молоці.

Продукти
  • Молоко кисле — 250 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 6 склянок
  • Цукор — 1 склянка
  • Сода — 1 ч. ложка
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Олія рослинна — 3 ст. л. тіста + масло для смаження
  • Цукрова пудра — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

В молоко всипати цукор, соду, половину борошна. Перемішати.

Шаг №2

Додати яйця, масло і залишки борошна, замісити тісто.

Шаг №3

Тісто вийде еластичним.

Шаг №4

Розкачати тісто в пласт, розрізати на смужки. Всередині кожної зробити по центру поздовжній розріз, один кінець смужки протягнути через розріз і вивернути.

Шаг №5

Акуратно викладати хмиз у добре розігріте в глибокій сковороді або казані масло. Обсмажувати швидко, з двох сторін, до рум'яності.

Шаг №6

Готовий хмиз (хрустики) посипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту!

Вгору