Хмиз

4

Дієтичний рецепт улюбленого ласощі — хмиз з борошна і води з невеликим додаванням масла.

Продукти
  • Борошно — 250-300 г
  • Вода — 100 мл
  • Масло вершкове — 20 г
  • Сіль — 1-2 щіпки
  • Сода (за бажанням) — на кінчику ножа
Приготування

Як робити: Хмиз? Дуже просто читайте далі...

• 1. Перед тепловою обробкою тісто можна змастити розведеним невеликою кількістю холодної води крохмаль.

• 2. Можна замісити тісто просто на воді та борошні, але якщо в тісто додати трохи вершкового масла, хмиз вийде смачніше.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для дієтичного хмизу з борошна і води.

Шаг №2

Як приготувати хмиз з борошна і води з маслом:

З олії, солі, борошна і води замісити тісто. Для цього масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення, змішати з водою, посолити і поступово додати борошно.

Шаг №3

Розділити тісто на 3-4 частини.

Кожну частину розкачати в тонкий (не більше 1 мм) круглий коржик.

Шаг №4

Збризнути олією (за бажанням) і зробити в коржику 7-8 (або більше, за бажанням) поздовжніх розрізів (смужок), не доводячи їх до краю.

Шаг №5

Включити духовку.

Нарізані смужки, починаючи з середини, перевернути з одного боку на іншу так, щоб посередині утворилася отвір.

Шаг №6

Випікати, збризкуючи рослинним маслом, при температурі 200 градусів. Спочатку піч 5-7 хвилин з одного боку, а потім 5-7 хвилин з іншого боку.
Готовий хмиз посипати цукровою пудрою.

Шаг №7

Хмиз з борошна і води з додаванням олії готовий!

Вгору