Хворост (3)

8 8 80 хв. 80 хв.

Домашній хрусткий хмиз – рецепт ласощів, які готували наші бабусі. Найголовніше в приготуванні хмизу – правильне тісто. Не забудьте запросити діток допомагати робити печиво:)

Продукти
  • Яйця курячі — 1 шт.
  • Жовток — 1 шт.
  • Горілка — 1 ст. ложка
  • або коньяк — 1 ст. ложка, Сметана — 1 ст. ложка
  • Борошно — 1,5-2 склянки
  • Олія рослинна — 1-1,5 склянки
  • цукрова Пудра — 30 г (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування хмизу перед вами.

Шаг №2

Як приготувати хмиз домашній:

Відокремити жовток від білка (білок не стане в нагоді).

Шаг №3

Одне яйце цілком і жовток другого яйця, столову ложку сметани, горілку або коньяк) змішати, збити віночком.

Шаг №4

Борошно просіяти. Поступово додаючи борошно в яєчну суміш перемішувати ложкою.

Шаг №5

А потім руками замісити круте тісто (крутіше, ніж на пельмені).

Шаг №6

Підсипаючи борошно, дуже тонко розкачати тісто товщиною близько 2 мм).

Шаг №7

Тісто нарізати смужками (або як забажаєте).

Шаг №8

Смужки розрізати на ромбики. У центрі зробити невеликий надріз (1 см). Перекрутити ромбик через розріз.

Шаг №9

Сформувати хмиз. Краще відразу нарізати все тісто на смужки (суміщати це з процесом смаження хмизу не варто, оскільки можна пересмажити виріб).

Шаг №10

Розігріти сотейник або глибоку сковороду, налити 1 склянку олії, розжарити його. У гаряче масло викласти порцію хмизу (5-7 шт.). Смажити хмиз у сотейнику на середньому вогні у великій кількості розпеченого рослинного масла до золотистого кольору (1-2 хвилини). При необхідності хмиз можна перевернути для більш рівномірного обсмажування. Так посмажити весь хмиз.

Шаг №11

Готовий хмиз виделкою викладати в миску. Домашній хмиз готовий. Готовий хмиз рясно посипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!

Вгору