Хумус з добавками

13 15 хв.

Хумус - відмінна закуска на всі випадки життя. Для того, щоб подати хумус, достатньо мати вдома будь-які чіпси або грінки.

Продукти
  • Нут варений (турецький горох) (промитий і осушене) - 420 г
  • Часник (подрібнений) - 1 зубчик
  • Паста тахін (з кунжуту) - 0,25 склянки
  • Лимонний сік - 0,25 склянки
  • Олія оливкова - 0,25 склянки
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Паприка мелена - 0,25 ч. л.
  • Петрушка свіжа (рубана) - 1 ст. л.
  • Олія оливкова для сервірування (за бажанням)
  • Горішки кедрові (смажені) - 2 ст. л.
  • Піта або овочеві чіпси для сервірування (за бажанням)
  • *
  • Добавки до хумусу (на вибір за бажанням):
  • Цибуля зелена (різаний) - 0,25 склянки
  • Оливки без кісточок (рубані) - 1/3 склянки
  • печений Перець болгарський (рубаний) - 1/3 склянки
  • Базиліковий соус песто - 0,25 склянки
  • Кріп свіжий (рубаний) - 1 ст. л.
Приготування

Як робити: Хумус з добавками? Дуже просто читайте далі...

1. У чаші кухонного процесора з'єднати нут, часник, тахін, лимонний сік, ¼ склянки оливкової олії, сіль і паприку, пульсувати до однорідного стану.

2. Додати в хумус одну або кілька добавок, перемішати.

3. Подавати закуску в невеликих пиалках, посипавши петрушкою і кедровими горішками. Можна полити невеликою кількістю оливкової олії. Добре подати хумус з пітою або чіпсами.

Вгору