Хумус з нуту і моркви

9

Згідно з цим рецептом, хумус готується з нуту (турецького гороху) і вареної моркви з додаванням часнику і куміна.

Продукти
  • Нут варений - 420 г
  • Морква (дрібно рубана) - 1 склянка
  • Кумін мелений - 0,5 ч. л.
  • Часник (нарізаний) - 2 зубки
  • Паста тахін (кунжутна) - 0,25 склянки
  • Лимонний сік - 2 ст. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Петрушка свіжа (рубана) - 1 ст. л. або
  • Лимонна цедра для сервірування
Приготування

Як робити: Хумус з нуту і моркви? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати хумус з нуту і моркви:

1. Моркву відварити у воді до м'якого стану. Осушити.

2. В чашу кухонного процесора викласти варену моркву, нут, часник, тахін, налити лимонний сік, насипати кумін, сіль, пульсувати до однорідного стану. Хумус з нуту і моркви готовий.

3. Перекласти хумус в сервірувальну тарілку. Посипати хумус з нуту і моркви рубаною петрушкою або лимонною цедрою.

Вгору