Хрусткі малосольні огірки на зиму

8

Рецептів консервації огірків на зиму безліч. Це мій найулюбленіший. Люблю взимку похрумтіти малосольні огірочком:)

Продукти
  • На 3-х літрову банку:
  • Огірки - 1,5 кг
  • Сіль - 3-4 ст. ложки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Листя хрону - 1-2 шт.
  • Кріп з парасольками - 1 пучок
  • Перець чорний горошком - 10 шт.
  • Лавровий лист - 2-3 шт.
  • Вода - 2 л
Покрокове приготування

Шаг №1

Огірки замочити у воді на 2-3 години. Добре промити.

Шаг №2

Зробити заливку, для цього у холодній воді розчинити кам'яну (не йодовану) сіль.

Шаг №3

Помити зелень, часник очистити і нарізати.
В емальовану каструлю на дно скласти зелень, додати часник, перець горошком, лавровий лист. Викласти огірки. Залити заливкою (огірки повинні бути повністю покриті рідиною). Поставити під гніт, залишити огірки при кімнатній температурі на 2-3 дні.

Шаг №4

Банки добре промити з содою. Ретельно сполоснути. Огірки перебрати, м'які не підходять. Щільно укласти огірки, а потім викласти зелень.

Шаг №5

Розсіл з огірків процідити в каструльку.

Шаг №6

Каструльку з розсолом поставити на вогонь. Довести до кипіння.
Кришки прокип'ятити 2-3 хвилини.

Шаг №7

Залити огірки киплячим розсолом до самого верху.

Шаг №8

Відразу ж закатати стерильними кришками і перевернути догори дном.

Шаг №9

Банки укутати ковдрою на добу. Хрусткі малосольні огірки на зиму готові.
Приємного апетиту!

Вгору