Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи

9 2 15 хв. 15 хв.

І лише на восьмий день він приготував м'ясо... Так, як-то так вийшло, що в попередніх моїх стравах не було чистого м'яса. Цю ситуацію терміново потрібно було виправляти (а то деякі подумають, що м'яса я не їм). Тому я вирішив приготувати м'ясо з м'ясом. Отже, шніцель по-італійськи або як їх ще називають - й салтимбокка.

Продукти
  • М'якоть телятини або 4-8 готових тонких телячих шніцеля
  • Соковита шинка - 4-8 тонких скибочок (за кількістю шніцелів)
  • Масло вершкове - 100 г
  • Біле вино - 4 ст. ложки
  • Лайм - 1 штука
  • Листя салату
  • Перець, сіль - за смаком
  • Шавлія (за бажанням)
  • (Також знадобляться зубочистки дерев'яні)
Покрокове приготування
1 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 1

Почнемо, як завжди, з необхідних інгредієнтів для салтімбокки: м'якоть телятини або готові тонкі телячі шніцелі; соковита шинка; масло вершкове; біле вино (я пробував готувати цю страву з різними видами - найбільше мені сподобалося з совіньйоном, по-своєму цікаво виходить з білим мускатом); лайм; листя салату (якщо ви раптом не їсте м'ясо); перець, сіль; зубочистки.
В оригінальному рецепті салтімбокки також ще необхідні свіжі листя шавлії за кількістю шніцелів, але я їх знаходив тільки влітку. Зараз, на жаль, у себе в місті їх мені знайти не вдалося.

:)
2 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 2

Як приготувати салтимбокку:

Першим ділом телятину нарізаємо на шніцелі, а потім відбиваємо їх до стану серветки. Це важливо, тому обсмажувати ми їх будемо зовсім недовго. До речі, саме тому не рекомендується використовувати стару яловичину (і будь-яку іншу гуму).

3 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 3

Солимо-перчимо з двох сторін.

4 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 4

Потім розігріваємо в сковороді вершкове масло. Коли масло розтане, вогонь зменшити до середнього або менше, щоб воно не горіло. Якщо готуєте з шавлією, покласти листя на 1 хвилину в розігріте масло, а потім витягнути.

5 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 5

Викладаємо на сковороду шинку, обсмажуємо скибочки за півхвилини з кожної сторони, а потім викладаємо на сковороду шніцелі. Обсмажуємо з одного боку хвилину, потім перевертаємо. (Вино не пити, поставте його на місце! Воно знадобиться трохи пізніше.)

6 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 6

Перевернувши шніцелі, закріплюємо дерев'яними зубочистками на кожному шматочку шніцеля скибочку шинки (і листочок шавлії, якщо він використовується). Дожариваємо другу сторону шніцелів.

7 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 7

Знімаємо шніцелі зі сковороди, перекладаємо на блюдо з заздалегідь покладеними листям салату і ставимо в тепле місце (або накриваємо кулінарної кришкою). У виділився при смаженні сік вливаємо вино.

8 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 8

Його необхідно варити протягом 1 хвилини.

9 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 9

Поки уварюється соус, ріжемо лайм на часточки і збризкуємо салтимбокку краплями його соку.

10 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 10

Пожалійте лайм і не видавлюйте його весь. Цими скибочками прикрасимо блюдо. До того ж, досить пікантно відрізати невеликі шматочки лайма, з'їдаючи їх разом з шматочками м'яса.

11 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 11

Поливаємо соусом блюдо і подаємо салтимбокку до столу.

12 Холостяцька вечеря № 8. Й салтимбокка - шніцель по-італійськи, шаг 12

Всього 15 хвилин і можна смачно перекусити ...перед вечерею)

Вгору