Холодний борщ на кефірі

10

У класичному рецепті і борщів зелених блюдо заправляється буряковим відваром з додаванням квасу, кефіру або сметани. Я ж з вами сьогодні ділюся рецептом холодного і борщів зелених, який готувала не тільки на буряковому відварі, але і на м'ясному бульйоні, а заправляла кефіром.

Продукти
  • М'ясо (будь-яке) – 500 грам
  • Буряк – 2-3 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Кефір – 500 мл
  • Яйця – 6 шт.
  • Огірки – 5 штук
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Лимонна кислота – за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти для і борщів зелених холодного на кефірі: буряк, будь-яке м'ясо, картопля, кефір, яйця, огірки, зелений лук, кріп, сіль, оцет, лимонна кислота.

Шаг №2

Як приготувати борщ холодний на кефірі:

Першим ділом відваріть необхідні продукти.
Отже, м'ясо помийте, залийте водою, посоліть, поставте на плиту і зваріть м'ясний бульйон.

Шаг №3

Буряк очистіть, наріжте кубиками розміром близько 8-10 мм, покладіть в каструлю, налийте воду, посоліть, додайте оцет і відваріть буряковий відвар. Оцет необхідний для збереження буряком яскравого насиченого кольору. Оцет можна замінити лимонним соком.

Шаг №4

Картоплю помийте і відваріть в мундирі.

Шаг №5

Яйця відваріть круто.

Шаг №6

Після того, як всі продукти будуть підготовлені, їх слід повністю остудити. Тому рекомендую процеси приготування, описані вище, робити заздалегідь, наприклад, з вечора.

Отже, охолоджені яйця очистіть і поріжте.

Шаг №7

Картопля очистіть від шкірки і також наріжте.

Шаг №8

М'ясо вийміть з бульйону і поріжте, як і попередні продукти.

Шаг №9

Огірки, зелений лук і кріп вимити під проточною водою, потім наріжте їх. Огірки – кубиками.

Шаг №10

Зелений цибулю подрібніть.

Шаг №11

Кріп – накришити.

Шаг №12

Всі підготовлені продукти складіть у каструлю, відповідну за обсягом (орієнтовно 5,5 л), і додайте відварну буряк разом з буряковим відваром.

Шаг №13

Залийте все бульйоном. Бажано це робити через фільтрацію, щоб жир, який збереться на поверхні бульйону, не попав у борщ.

Шаг №14

І залийте всі продукти кефіром.

Шаг №15

Відкоригуйте смак і борщів зелених сіллю і додайте лимонну кислоту. Залиште настоюватися і охолоджуватися блюдо в холодильнику близько 30 хвилин. Після чого борщ холодний на кефірі можна подавати.

Вгору