Холодний борщ на кефірі

13

І смачно, і корисно!

Продукти
  • Маринована буряк
  • Свіжі огірки
  • Яйце
  • Ковбаса або відварне м'ясо, Зелень, часник, спеції
  • Кефір
  • Мінеральна вода з газом
  • Сметана
  • *
  • Для маринованої буряків:
  • Буряк (краще дрібна або середньої величини)
  • Горошини чорного запашного перцю - по 5 шт. на літрову банку
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Гвоздика - по 5 шт.
  • Для маринаду:
  • Вода - 2 склянки
  • Цукор - 1,5 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ст. л.
  • Оцет 6% - 0,5 склянки
Приготування

Як робити: Холодний борщ на кефірі? Дуже просто читайте далі...

1. Буряк (краще злегка мариновану) натерти на крупній тертці. Додати дрібно порізані: свіжі огірки, яйце, ковбасу або відварне м'ясо, трохи часнику, зелені.

2. Залити кефіром, розведеним мінералкою (на 1 л кефіру - 0,5 л мінералки з газом), посолити, можна додати 1 ч. л. сметани.

*

Маринована буряк:

1. Банки добре промити і висушити.

2. На дно банок покласти лавровий лист, гвоздику і запашний перець.

3. Буряк відварити до готовності, очистити і при необхідності нарізати.

4. Банки наповнити буряком.

5. Зварити маринад: воду вилити в каструльку, додати цукор, сіль, оцет, довести до кипіння.

6. Киплячим маринадом залити буряк до верху банок.

7. Банки з буряком поставити в каструлю з водою (вода повинна на 2/3 закривати банки), довести до кипіння, кип'ятити ще близько 6-7 хвилин, накрити стерилізованими кришками і закрутити.

8. Банки опустити кришками вниз, поставити на рушник і потримати в такому стані добу.

Вгору