Холодний борщ

14

Холодний борщ - це не той борщ, який зварили і забули підігріти. Холодний борщ для того вариться, що б жарким літнім днем з'їсти його з задоволенням холодненьким, насититися і охолодитися.

Продукти
  • Буряк - 3-4 середніх
  • Картопля - 0,5 кг картоплі
  • Капуста - півкачана
  • Цибуля - 3-4 середніх
  • Морква - 1 більше або пучок молодої моркви
  • Часник - 2 головки молодого часнику
  • Квасоля стручкова (спаржева) - 150г
  • Помідори - 1кг (можна взяти половину помідорів і 2-3 столові ложки томатного соусу)
  • Зелень - пучок
  • Сіль
  • олію - 50-75г
  • Лавровий лист - 1
  • Перець чорний мелений
Приготування

Як робити: Холодний борщ? Дуже просто читайте далі...

Всі овочі молоді, свіжі. Борщ варимо пісний. Зустрічала рецепти холодних борщів, де пропонують варити його на курячому бульйоні, на потрошках. А в чому тоді відміну від звичайного борщу? Не люблю плаваючі холодні шматочки жиру. Якщо вам подобається холодний м'ясний бульйон, тоді будь ласка. Але якщо не можете без м'яса - то зваріть його окремо, потім поріжте на шматочки і додайте в борщ. А борщ все-таки варимо пісний.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати холодний борщ:
Можна зварити овочевий бульйон, а можна просто взяти 4л води. Поки вода гріється, приготуємо овочі. Помиємо їх і почистимо.

Шаг №2

Морква, буряк і капусту ріжемо соломкою, квасолю - шматочками, картопля - кубиками, цибулю і зелень дрібно ріжемо, часник тиснемо. Першими на кілька хвилин у киплячу воду кидаємо помідори і лавровий лист. Помідори вийняли, нехай остигають і вкинули картоплю.

Шаг №3

На сковороді розігріваємо олію і підсмажити цибулю з морквою.

Шаг №4

Додаємо буряк.

Шаг №5

З помідор знімемо шкірку і поріжемо їх дрібними кубиками.

Шаг №6

Додамо помідори і томатний соус в сковороду. Томатний соус дасть борщу більше кислоти. Нехай на маленькому вогні все протушкується хвилин 7-10. Борщова заправка готова.

Шаг №7

Картопля вже зварилася і пора додавати капусту і квасолю.
Через 3-5 хвилин додамо нашу борщову заправку, посолити і дамо поваритися всього не більше 5 хвилин. Останніми додаємо зелень з часником. Знайдемо і виймемо лавровий лист. Борщ готовий, але йому потрібно ще охолонути, а самий смачний холодний борщ на наступний день з холодильника.

Шаг №8

За бажанням холодний борщ можна поперчити і додати сметану.
Приємного апетиту!

Вгору