Холодець

11 10

Простий і смачний м'ясний холодець зі свинячих ніжок і яловичої голяшки.

Продукти
  • Яловича гомілка — 700 г
  • Свинячі ніжки (розрізані уздовж навпіл) — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Морква — 2 шт.
  • Перець білий горошком — 6 шт.
  • Перець чорний горошком — 6 шт.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Вода — 1 л
  • Яйця — 2 шт.
  • Петрушка свіжа (для прикраси) — 3-4 гілочки
  • Соус (гірчиця або хрін) (для подачі) — за смаком
Приготування

Як робити: Холодець? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати холодець з свинячих ніжок і яловичої голяшки:

1. Цибулю почистити і порізати скибочками. Одну моркву порізати скибочками.

2. У велику каструлю скласти гомілку, свинячі ніжки, цибулю, різану морква, насипати 2 ч. ложки солі, покласти перчик горошком і лавровий лист, залити водою, щоб вона покривала вміст каструлі. Довести до кипіння, готувати 2-3 хвилини. Зібрати з поверхні піну. Накрити каструлю кришкою, зменшити вогонь і варити м'ясо близько 2 годин (м'ясо повинно відділятися від кістки).

3. Шумівкою перекласти м'ясо в миску. Відокремити м'ясо від кісток, кістки скласти назад в каструлю, а м'ясо викласти на обробну дощечку. Бульйон з кістками довести до кипіння, готувати холодець ще 1 годину.

4. Тим часом м'ясо дрібно порізати. Залишилася моркву відварити в підсоленій воді до м'якого стану. Варену моркву порізати кружальцями.

5. Яйця відварити, почистити і порізати скибочками.

6. Бульйон процідити через сито в мірну склянку. Зафіксувати обсяг. Перелити бульйон в супницю або каструлю. Відміряти тим же склянкою той же обсяг м'яса, що і бульйону. Викласти м'ясо в бульйон. Посолити і поперчити холодець за смаком.

7. Кружечки моркви і яйця викласти в сервірувальні тарілки або спеціальні формочки, зверху налити холодець. Помістити холодець в холодильник для застигання, приблизно на 4 години.

8. Подавати холодець, прикрасивши петрушкою. Для сервірування холодцю подають хрін і/або гірчицю.

Вгору